Släck lamporna!

På måndag ska en uppsats om taktilitet och arkitektur lämnas in om man vill ha sina 3 poäng från Londonresan. Det vill jag, men jag vill inte skriva en uppsats. Tyvärr går inte det till på det sättet. Därför sitter jag nu, en lördagsmorgon, och försöker klämma fram ord som ska fylla två hela A4-sidor. För närvarande tycks det mig omöjligt.

Ikväll är det inflyttningsfest hos Carro och sen är det utgång på Huset som gäller. Om jag orkar dvs. Är banne mig förkyld igen. Och så ska man se till att släcka alla lampor i huset mellan kl 20 och 21. Ni vet den där miljögrejjen som är aktuell över hela jorden idag. Jag undrar hur mycket det verkligen hjälper att minska energiförbrukningen om man släcker i en timme. Är det då meningen att man ska stänga av hela stömmen i hela huset, eller räcker det med att endast släcka lamporna? För är det det senare blir det ju som om att man sover en timme längre, och det gör väl alla lite då och då. Då hjälper det väl inte så värst mycket. Om det däremot är så att all ström stängs av, och då menar jag inte att endast ett hushåll på hela jorden gör det, då tror jag att det kan ge en effekt. Fast borde inte elverken få värsta chocken sen när alla slår på sin el samtidigt? Hmm... Jag fattar inte riktigt hur det där fungerar, men släckas klockan 20 ska det iallafall. Fast man får väl ha levande ljus va? Det är väl inte så farligt för miljön? Eller? Det är ju iofs energi som frigörs...

Wanna party with my pain?

Igår släpptes Johnossis andra album - All they ever wanted. Här är första singeln Party with my pain.



Party with my pain - Johnossi

Hört i tåget

Liten pojke till sin pappa på väg in till stan med pendeln igår förmiddag:

- Pappa, vet du var lastbilsmuseét ligger?
- Nej...
- Bredvid Sverige.

(Så gulligt.)

Pank en dag efter att ha fått studiebidraget

Ja, så kan det gå. Dock har jag faktiskt införskaffat min efterlängtade skinnjacka. Världens mjukaste lammskinn. Med luva. Snygg knäpp som öppen. Underbar. På rea. Jag är frälst. Fast nu får jag inte shoppa fram till typ augusti. Skulle verkligen behöva ett sommarjobb. Det kanske är dags att skicka iväg några ansökningar. Hur ska man annars ha råd med allt. Och man kan ju inte ha sommarlov utan pengar. Nej, inte bra...

Nästan en fyra...

Snow Patrol och Martha Wainwright's låt Set The Fire To The Third Bar är så sjukt bra. Finns det en bättre duett?!
 



Set The Fire To The Third Bar - Snow Patrol och Martha Wainwright

Det var Björn Gustafsson!

På väg in till stan igår kväll träffade jag på Ying-Ying från min gymnasieklass. Och vet ni?! Hon bekräftade det som jag tidigare bara, i en sekund, snuddat min tanke vid. I tvåan tror jag det var, kom Özz till VRG på projekt-kickoff och underhöll oss. Året efter kom en annan komiker. Han var lång, smal blond och väldigt ung. Kommer ihåg hur han dansade ganska feminint med sina spagettiarmar och ben. Och igår sa Ying-Ying det. Det var ju självaste Björn Gustafsson!! Innan han blev känd. Grymt kul. Fast nog är han mycket roligare nu.

En vit påsk

Jag kommer ihåg när man var liten och skulle klä ut sig till påskkärring och tigga godis. Jag tror inte att det var en enda påsk då det var snö och minusgrader. Men så är det nu. Jag tycker synd om dagens små påskkärringar. Fast är det vara jag som tycker att de bara blir färre och färre för varje år? De måste ju samla på sig en massa gott innan de flyger till Blåkulla...

Igår gick jag och LM till nya Huset i Gamla Stan. Fina lokaler och bra klubb. Att rekommendera. Fast det konstiga var att tjejernas toalett hade ett fönster mot gatan precis där kön gick, och det gick att se in i toan utifrån, men inifrån var det en spegel. Lite fult där... Konke var däremot på Steven Lynch. Blir också sugen på att gå på nåt kul. Har dock en hel del att se fram emot i april och maj. Har bestämt mig för att gå på Kiss. Sen är det älskade Johnossi, Björn GustafssonSyster och Bror (dvs om kön inte kommer vara tusen kilometer lång och vi kommer in) samt teater med Konrad och sen teater med tjejerna. Vad kulturell jag känner mig.

London!!

London var helgrymmt!! Bara Standsted som ligger ca 6 mil utanför stan var större än Arlanda. Själva London var flera gånger större än Stockholm. Känns lite futtigt att trippa runt i lilla Stockholm nu efter att ha varit i en så stor stad. Dagarna ägnade vi åt att långsamt mörda våra ben och titta på tusen olika byggnader och projekt i hela stan. Roligt, men samtidigt inte. Vi besökte även AA (Arkitekturskolan i London) som hade skolavslutning och i och med det en fest med cirkustema. Skitkul bortsett från att jag var riktigt sjuk den dagen och satt på en höstack och snörvlade. Vi träffade dock en kille som gick där som kunde berätta lite om skolan. Förutom att titta på hus gick vi även på Sir John Soane's museum, slank in på British museum för att se Parthenons fris, gick till London Eye (pariserhjulet) och försvann lika snabbt när vi såg den långa kön, såg Big Ben på håll, åkte dubbeldäckare (!!) samt firade St Patrick's Day i gröna mössor som jag och Erik lyckades tigga till oss i baren. Självklart blev det en del shopping också. Lite på Oxford Street, men absolut mest i Camden. Ska ni till London får ni definitivt inte missa Camden! Skitrolig marknad, butiker och allt som finns där. Kommer definitivt återvända till London om inte alltför lång tid. Tror faktiskt att Hanna skulle flytta dit snart...



Nej, nu är det faktiskt facebook som gäller...

Nu finns det tre

Jag är kär. Det finns ytterst få låtar som är så där ruskigt bra att man inte vet vad man ska ta sig till - gråta, skratta, vara lycklig eller helt enkelt beundras över att det faktiskt finns musikaliska genier på vår planet. Hittills har det funnits två sådana låtar. Aerosmiths Dream On och Johnossis Summerbreeze. Nu finns det tre. Lyssna och njut! Jag får inte nog.



Make this go on forever - Snow Patrol

Lördag?

KI-gasquen igår och hemma vid halv fem = inte mycket sömn. Ska iväg till Uppis snart och vet inte hur jag ska ta mig dit, med vem, exakt när, var, varför?! Jo, varför vet jag. Vi ska fira L-M som fyller 20 den 10 mars!! Fast vi får nog se hur mycket jag orkar fira. Jag menar, snubblar man in i en taxi klockan 22 för att ta sig till den där gasquen så bådar det nog inte så gott. Träffade en hel del bekanta ansikten där. Bland andra Mattias och hans kompis Felix. Mattias är snäll. Och Felix är väl också det. Och sen en annan är en skit (nämner inga namn). En riktigt stor en. Måste nog ta och kolla upp tåget, eller är det bussen man ska ta Uppsala? Pjuh, jag orkar inte...

P3: Memento Mori - ett kolumbarium i Skanstull

Tänkte passa på att visa mitt P3. Tänk er att det är ett kolumbarium (förvaring av askurnor) där rummen är stora betongskal som går ut från klippan och sträcker sig ut över vattnet.

Nu gör jag som Marko. Copyright och grejs (fast kanske inte på riktigt riktigt, men ni fattar). Kort och gott: Den som tar någon bild, eller snor min idé, får med mig att göra.
image95
image96

Måndag måndag...

Idag var jag i skolan och det var nog inte världens bästa idé med tanke på att min förkylning bara blir värre och värre. Dock bokade vi äntligen boende i London!! Det var verkligen på tiden, efter två månaders funderingar kring det. London närmar sig verkligen med stormsteg nu. På torsdag nästa vecka smäller det. Och den här veckan har så sjukt mycket att bjuda på. Imorgon börjar P4 och jag är taggad som fasen. Tycker alltid att det är så himla kul med nya projekt, men på något sätt känns detta extra roligt. Fast fråga mig inte varför. Det bara gör det. På fredag är det KI-festen som gäller och på lördag är det Uppis och L-M:s födelsedag som ska firas. Fasen var kul det ska bli.

Idag tog även Malin och jag en sväng förbi IKEA för att handla lite småsaker. Lite roligt där när vi precis hade köpt våra saker och sen gick yttervägen tillbaka till ingången för att köpa de där kanelbullarna för 5 kr som de har reklam för på parkeringsplatsen. Malin och jag bara går in med våra nyinhandlade saker när jag plötsligt kommer på att det kanske inte är en sån bra idé då vi varken hade kassar eller nåt som gjorde att det såg ut som nyköpta varor. Alltså skulle det vid utgången sett ut som om vi stal grejjerna. Så den snälle pojken vid entrén lät oss lämna våra saker hos honom för att vi skulle kunna få våra kanelbullar. Självklart var de slut så vi traskade snällt tillbaka efter våra saker och blev utsläppta i ingången. Men nog tittade killen lite snett på oss och försökte dölja det med ett litet flin. Men vadå, vi ville bara ha kanelbullar för 5 spänn.

Idag (bästa början på ett stycke) tog jag även ut våra KISS-biljetter till deras koncert i slutet av maj. Har fortfarande inte bestämt mig ifall jag ska gå eller inte. Har aldrig riktigt lyssnat på dem. Kommer ihåg när en kille i min klass i mellan- och högstadiet var ett så himlans stort fan av dem och gick runt i sin KISS-T-shirt typ varje dag. Han blev nog lite retad för det, men han brydde sig inte. Men jag vet inte... Ska nog lyssna lite på dem först.

Ok, denna låt känner jag igen. Den körde jag ett antal gånger på Guitar Hero 3 i helgen.



Rock-n-Roll All Night - KISS