Mitt är mitt

Är det bara jag som hatar när folk kladdar på mina saker?! Speciellt arkitekturritningar? I skolan har det flera gånger hänt att min lärare har tagit mina fina renritade ritningar och bara börjat kladda på de. Och jag som har svårt att säga ifrån har bara suttit där och känt ilskan växa inom mig. Jag menar, har man jobbat med en sak i flera timmar vill man ju inte precis att någon förstör de på en sekund. Här på jobbet har jag fått uppgiften att rita om en medarbetares villa som han vill bygga om. Jag har fått riktigt taskiga lågupplösta ritningar som jag först måste rita om för att ens börja med ombyggnationen. Så i fredags satt jag jättelänge om höll på med det där och precis nu kom han och började fylla i det som fattades. Jag försökte säga att jag inte var klar och att jag visste att det skulle sitta en dörr här och ett fönster där, men han bara fortsatte kladda. Är det jag som ska rita skiten eller vill du göra det själv kanske?!!!! Så fruktansvärt irriterande. Nu är jag arg. Man rör inte mina saker som jag jobbat på så länge bara sådär. Nästa gång ska jag säga till på skarpen. Mitt är mitt.  

08-helgen

Missade vattenkriget i fredags. Tydligen så ska lag nord ha förlorat stort mot lag syd som kastade ägg, tomater och mjöl. Inte snällt. Däremot missade jag verkligen inte Johnossi. Efter lite förfest hos Jens drog jag och Mattias till Medis där jag äntligen fick se mitt älskade band. Lyckades tränga mig ganska långt fram ändå där jag även stötte på några av Konrads polare. Trevligt var det även att träffa arvikakompisen Niclas som satt och socialiserade på Melanders. Efteråt bar det av tillbaka till Jens och sedan till det alltför överfulla Stureplan. Först tog det säkert en kvart att ta sig fram till baren för att sedan behöva stå och vänta på öl i 30 minuter. Inte roligt. Det blev inget långvarigt besök från oss inte. Istället blev det tredje gången gillt för fest hos Jens. Det tråkiga med kvällen var att telenäten var helt överbelastade. Därav kunde jag inte möta upp varken Hanna, Emma eller Johanna. Trist.

På lördagen hade Emma och hennes pojkvän Errol avskedsfest då de ska flytta till Lund och plugga. Det roliga som jag precis fick veta var att Errol och Mattias var kompisar i högstadiet och Emma hade träffat och till och med varit hemma hos Mattias för typ fyra år sedan. Sen när jag, Mattias och Emma var på bio tillsammans för några månader sedan så kände de inte ens igen varandra. Och så visar det sig - igen - att världen är allt liten. I alla fall Sverige

Igår var jag värsta hemmafrun. Nästan en desperat en. Efter att ha gått ut med hunden och tränat, dammsög jag hela huset och torkade rent. Sen ordnade jag inför grillning med Mattias, Konrad och Elina. Det blev grillat kött med klyftpotatis, sallad och tzatziki och till efterrätt en jordgubb- och hallonpaj med egenlagad vaniljsås. Tog fasen hela dan att göra allt. Men nog allt var det värt all tid när det blev så gott! Lite mindre roligt att man sitter och luktar vitlök på jobbet bara, pga tzatzikin i matlådan. Har försökt dämpa det med svart (!) te, men vette fasen om det funkar. Hoppas inte jag skrämmer iväg våra besökande...


080808

Är det bara jag som förstår hur stor den här dagen är för oss stockholmare? Jag menar, detta datum - 080808, kommer aldrig komma tillbaka i kalendern igen. Någonsin. Eller ett sätt vore väl kanske om man startade om tideräkningen, men jag antar att Jesus och Gud inte skulle bli så glada då. För att inte tala om alla extrema kristna människor som av denna anledning skulle starta krig och föinta hela mänskligheten. Ett annat sätt vore väl kanske om Stockholm bytte riktnummer till 09, då skulle vi kunna fira 090909 nästa år. Fast nu kanske det riktnummret redan finns och då funkar det inte. I och för sig kan man ju vänta i tusen år till tills 3008-08-08. Fast såvida inte forskarna kommer på nåt sätt som gör att man blir odödlig så brister den idén också. Min definitionen är i varje fall att det idag är en historisk dag för Stockholm som definitivt måste firas. Inga ursäkter ursäktas. Först Johnossi och sedan Stureplan. Vad som händer innan, däremellan och efter finns ännu inte skrivet på papper...

Ses på Medis och Sture ikväll! Ni hittar mig längst fram och skrikandes på Johnossi eller på dansgolvet under svampen, dansandes tills benen går av!


Imorn: 080808

Hmm... konstigt nog blir datumet =(=(=( om man trycker ner shift... Bara en liten sak jag märkte nu. Men iallafall.

Tycker det är riktigt kul att Stockholm uppmärksammar det magiska datumet så mycket. Det ska bl a delas ut 08-kringlor på vissa tunnelbanestationer (dock inte i närheten av mig, buhu), Stureplan blir ett stort dansgolv och Johnossi spelar gratis på Medborgarplatsen! Är så lycklig att jag nästan dör!

Det tråkiga är att jag jobbar och missar Nord mot Syd - det stora vattenkriget i stan imorn. Hade varit riktigt kul att vara där. Kommer ni ihåg vattenkrigen man hade med kompisarna i området när man var liten? Tänkt er det, fast med främlingar (mycket roligare då man kanske vågar ta i lite mer) och tusen gånger roligare! Vad tror ni chefen skulle säga om man tog ledigt på grund av att man ska på ett vattenkrig? Skulle man få behålla jobbet? Bäst att kanske inte chansa. Buhu.

Känner mig genast mer allmänbildad

Sitter på jobbet igen. Det är helt dött. Mina två datorer surrar och tangentbordet klickar nu när jag skriver. Utöver det - nada. Lite då och då kommer någon medarbetare förbi och kastar ett leende eller kommenterar det ruskiga vädret. Sitter här helt ensam och uttråkad. Konstigt nog har jag inte en enda gång nu när jag har jobbat kikat i mina två romaner som ligger på skrivbordet. Kanske dags att börja läsa.

Detta har jag dock hunnit med:

- läsa lite förra veckans SvD

- löst korsord (eller iallafall försökt lösa de)

- löst sudoku (och klarat alla utom ett!)

- lärt mig två nya ordspråk (ligga något i fatet, black om foten)

- lärt mig vad växel heter på engelska (telephone exchange eller switchboard)

- lärt mig att Burundi är ett land i Afrika där man talar kirundi och att landet tillsammans med Rwanda var med om folkmordet på Hutufolket på 90-talet

- äntligen lärt mig vad FRA egentligen står för = Försvarets radioanstalt

Alltså enligt mig en ganska givande arbetsvecka. Känner mig genast mer allmänbildad.