Projektarbete och lite annat

Dagen ägnades åt 100-poängsarbetet om gyllene snittet i ansiktet hemma hos Anna. Det var mycket trevligt och kul, men dock var det otroligt jobbigt att åka dit då jag börjar bli sjuk. Typiskt. Precis när det är lov och allt. Men jag hoppas att jag med rätt medicin ska bli frisk på nolltid (lättare sagt än gjort!), då min kära broder fyller 20 imorn och jag förmodligen ska ut med kompisarna på fredag. Nu blir det vila och What About Brian


Walt Disney's Lilla Sjöjungfrun

Lilla Sjöjungfrun
Som sagt, jag älskar Disneyfilmer! Idag tittade jag på Lilla Sjöjungfrun som var en favorit när jag var liten. Den är så söt och rolig! Det roliga är att man märker en massa nya små detaljer varje gång man ser en film. Som nu till exempel, så märkte jag att måsen Mosart säger "1492" när Ariel och Blunder simmar upp till honom med en gaffel i början av filmen. År 1492 var året då Columbus upptäckte den lilla ön utanför Amerika. Jag undrar varför han just säger det... Själv har Mosart ju sitt lilla "hem" på en liten liten klippa mitt i havet. Något samband? Jaja, söt är den iallafall.

Jacka från Topshop

Jacka - Topshop
Topshop har för tillfället väldigt mycket fint. Iallafall på nätet. Denna fina jacka föll mig i direkt i smaken och jag hoppas verkligen att den kommer till butikerna här i Sverige. Speciellt nu när jag är i akut behov av en vårjacka, då min svarta trench gick sönder och fick återvända till butiken... Saknar den.

Oscarsgalan 2007: And the winner is...

Oscarsgalan 2007 bjöd inte på något speciellt storslam, men den vinnande filmen blev utan tvekan Martin Scorseses "The Departed", som kammade hem hela fyra Oscarstatyetter. Här är alla vinnarna:

Bästa film: Martin Scorseses "The Departed".
Bästa regi: Martin Scorsese för "The Departed".
Bästa manliga huvudroll: Forest Whitaker för rollen i "The Last King of Scotland".
Bästa kvinnliga huvudroll: Helen Mirren för rollen som drottning Elizabeth II i "The Queen".
Bästa manliga biroll: Alan Arkin för sin roll i "Little Miss Sunshine".
Bästa kvinnliga biroll: Jennifer Hudson  för sin roll i "Dreamgirls".
Bästa manus: Michael Arndt för manuset till "Little Miss Sunshine.
Bästa animerade kortfilm: Norska "The danish Poet".
Bästa ljudläggning: Priset går till Alan Robert Murray och Bub Asman för arbetet med "Letters from Iwo Jima"
Bästa animerade film: George Millers "Happy Feet".
Bästa manus efter förlaga: William Monahan för arbetet med "The Departed".
Bästa kostym: Milena Canonero för arbetet med "Marie Antoniette".
Bästa foto: Guillermo Navarro för "Pans Labyrinth".175026-115
Bästa specialeffekter: "Pirates of the Caribbean".
Bästa utländska film: Tyska filmen "De Andras Liv".
Bästa korta dokumentär: "The Blood of Yingzhou District" av Ruby Yang och Thomas Lennon.
Bästa dokumentär: Davis Guggenheims "En Obekväm Sanning".
Bästa filmmusik: Gustavo Santaolalla för arbetet med "Babel".
Bästa låt: Melissa Etheridges "I Need to Wake Up" från filmen "En Obekväm Sanning".
Bästa klippning: Thelma Schoonmaker för arbetet med "The Departed".
Hedersoscar: Ennio Morricone får priset för sin filmmusik genom åren. 

Oscarsgalan 2007 - På Röda Mattan


Bilder från Oscar.com.

Att titta på klänningarna från Oscarsgalans Röda Matta är lika kul varje år. Dock tänker jag inte betygsätta, då jag tycker att det är fel att kritisera en persons klädval. Man ska ju ha en personlig stil, right?

Anne Hathaway i en fin kreation av Valentino.
Cameron Diaz även hon i elegant Valentino-klänning.
Gwyneth Paltrow i en mörk laxrosa klänning från Zac Posen.
Jodie Foster bär en vacker Vera Wang-klänning. Är nog första gången jag ser henne så elegant!
Kirsten Dunst i Chanel Haute Couture.
Maggie Gyllenhaal i en otroligt vacker Proenza Schouler.
Nicole Kidman bär en röd halterneck-klänning från Balenciaga.
Naomi Watts (med Nicole Kidman i bakgrunden) har på sig en otroligt söt och fin kreation från Escada.
Penelope Cruz i puderrosa mäktig skapelse från Atelier Versace.
Reese Witherspoon i sin mörklila klänning från Olivier Theyskens for Nina Ricci.
Helen Mirren bär en lyxig klänning från Christian Lacroix.
Cate Blanchett i en något futuristisk skapelse av Giorgio Armani Privé.

Har någon en Metallica-biljett över?

Sedan 8.40 idag satt jag i kö till Ticnets hemsida för att boka biljetter till Metallicas

koncert här i Stockholm, men det idiotiska systemet funkar ju inte! När jag väl hade väntat i över en timme hade jag redan tre öppnade köfönster, och bestämde mig för att öppna ett fjärde. Och vad händer då?! Jo jag kommer så klart in genom det fjärde fönstret! Alltså har Ticnet ett kösystem som inte funkar, och detta blev då antagligen anledningen till att jag inte fick tag på några biljetter.


Så, finns det någon snäll själ därute som kan tänkas sälja 1, 2, 3 eller 4 biljetter till mig (vi är ett gäng på fyra personer som mer än allt annat vill gå!) för ett rimligt pris till Metallicas koncert på Stadion i Stockholm den 12 juli?! Please?!


Glömda fotografier ser dagens ljus

Det blev ingen scrapbook idag, då jag inte har haft möjligheten att åka till typ Panduro och köpa en bok. Plus att jag ju måste framkalla bilder. Istället drog jag fram massa gamla fotografier som låg gömda inne i garderoben. Hittade en del fina svartvita bilder på mina föräldrar när de var små, på halvbrorsan som liten grabb, mormor som ung samt ett värdefullt fotografi på farmor och pappa när han var runt fyra-fem år. Jag tror att detta är det enda fotot av de två tillsammans som vi har, då min farmor gick bort när pappa var fem år gammal. Jag blev även riktigt överraskad när jag hittade fyra fina guldiga metallramar, exakt såna som jag tänkt köpa. Nu måste jag bara välja precis vilka fotografier som ska hängas upp, och så måste jag rengöra ramarna. Sedan är det bara att hänga upp! 

Scrapbook

Funderade faktiskt på att göra en scrapbook (egengjord fotobok) nu på lovet, och när jag läste Aftonbladets lilla artikel där de tipsar om hur man gör en sådan, blev jag extra inspirerad. Jag har nog det mesta som behövs, förutom just en bok och bilder! I julas fanns det något erbjudande i bland annat Metro om att man kunde få 50 digitala bilder utskrivna på fotopapper och endast betala för frakten som väl ligger på ca 35 kr. Ska försöka leta upp det och så få vi hålla tummarna för att det fortfarande gäller. Hade föresten också tänkt att göra iordning mina antika ramar som ska hängas upp på väggen. Även där måste jag välja vilka fotografier som ska hängas upp och så måste jag fixa passepartou (stavas det så?).


Topshop vs. Louboutin

Topshop vs. Louboutin

Ett par
nya skor i Topshops sortiment har på pricken samma modell som Christian Louboutins "Drapa Nova" - skor. Visste inte att Topshop gillade att koppa andra designers, men tydligen så är fallet sådant.

En liten lista

Hittade denna roliga hos Jessica. Nej, nu ska jag verkligen titta på Lova Actually. Och.. precis nu blev det paus. Typiskt.

Blond eller Brunett
Blåa, Bruna eller Gröna ögon 
Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt
Christina Aguilera eller Britney Spears - ingen av dem!
Rosa eller Lila
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll
Guld
eller Silver
VH1 eller MTV
Sanning eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar
Stjärnor eller Månen
Sko eller Sandal - moccasiner!
Bad eller Dusch
Svart
eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller kjol - svårt val!
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus - fast en lägenhet i stan vore inte helt fel!
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon
Höst eller vår - de är så olika!
Jeans eller leggings
Jul eller påsk
Afrika eller Asien - ur vilken aspekt? Jag vill volontärarbeta i Afrika och åka till Okinawa i Japan. Båda.
Bil eller buss
Nagellack eller läppstift - fast jag är egentligen inget vidare fan av något av dessa!
Hav eller sjö - älskar havsbruset!
Nyår eller Midsommar
Plugga eller arbeta
Fängelse
eller döden
Löshår eller Äkta
Ipod
eller Mp3
Lång eller kort
Snowboard eller skidor - aldrig åkt snowboard!

På besök hos brorsan och ny layout

Dagen tillbringades hos min halvbror i Solna. Det var ett tag sedan jag såg min brorson, och oj så han har vuxit! Sist jag såg honom var han några månader gammal, tjock om kinderna och mörkhårig, nu träffade jag en över ett år gammal lillkis som var något smalare och blond! Så söt! Kul var det iallafall med lite X-box, lek och allt annat som hör ett familjebesök till. 

En stor del av dagen har jag även tillägnat åt layout-trixandet här på bloggen. Är riktigt nöjd med min header som för övrigt är väldigt mycket Disney. Men jag gillar Disney, det går inte att undvika. Och ja, det är OK att titta på tecknat även om man är över tio. Har lite kvar, men det får jag ta imorgon. Nu ska jag titta vidare på Love Actually, som är en riktigt bra film! Jag blir på så bra humör när jag ser den. 

JA!!

Aldrig någonsin kunde jag tänka mig att jag skulle få MVG på fysik B-provet som vi gjorde förra veckan. Men det fick jag!! Jippi! Då kanske det ändå finns hopp om att inte "sabba" 150 poäng... 

Ny kollektion: H&M - Our Perfect


Bilder från H&M.se.

H&M:s nya underklädeskollektion "Our Perfect" innehåller tre olika BH:s och två olika trosor i färgerna vitt, svart, mörkbrunt, beige och ljusrosa. Väl på stan idag provade jag två av de tre BH:arna och jag blev verkligen överraskad! Aldrig tidigare har H&M haft så sköna och välsittande BH:s som dessa. En självklar och relativt billig investering.  

Nytt köp: Sidenblus från H&M

Sidenblusen H&M
Dagens andra leverans av denna skönhet gick åt i ett nafs, men väl ståendes i den otroligt långa provrumskön i gamla H&M på Drottninggatan, kom en butiksarbetare gående ut från provrummen, bärandes tre stycken!! Haffade en direkt! Den är så otroligt fin och dessutom tillverkad i bra material, 51% mullbärssiden och 49% bomull. Definitivt det bästa köpet på länge. För er som är på jakt efter en likadan, kan jag säga att den även finns i den lite mindre populära färgen svart.

Metallica till Stockholm

Metallica kommer till Stockholm för koncert på Stadion den 12 juli. Skulle vara kul att gå, men jag vet en som fyller år snart som vill gå mycket hellre än jag... Jag får väl sitta beredd vid telefonen när biljetterna släpps och hoppas på att jag får tag på några biljetter!


Backstage på Dramaten och lite till

Resursdag på VRG idag, iallafall för min skola. På morgonen var vi på Kungliga Dramatiska Teatern för att få en guidad visning av teaterbyggnaden. Vi fick bland annat se hur det såg ut bakom scenen och kostymavdelningen där alla teaterkostymer tillverkas. Det var riktigt kul att guiden även valde att visa oss den stora "garderoben" där alla kostymer och tillbehör lagras. Han visade bland annat upp en klänning som Lena Endre (tror jag det var) bar när Elisabeth sattes upp för några år sedan. Vi stötte även på en förbiilande Jonas Malmsjö som spelar en av sönerna i O'Neills drama Lång dags färd mot natt. En riktigt lyckad morgon som fick mig att bli riktigt sugen på att gå på teater. Blir kanske något under lovet nästa vecka.

Efter Dramaten bar det av till Topshop, där jag tittade på de gröna rosettballerinorna som jag nämnde för några dagar sedan. Tyvärr var de slut i grönt i min storlek, men efter att ha provat samma modell i brunt sjönk ha-begäret till noll. Alltså inget skoköp idag. Hittade en söt klänning på H&M med puffärm och söta fickor framtill, men då materialet är helt syntetiskt (ull-imitation), modellen är för tight i rumpan och den har en irriterande dragkedja som inte behövs mitt på ryggen, åker den tillbaka till klädbutiken imorn. Typiskt att man ofta tycker om plagget i affären,men ändrar åsikt så fort man kommer hem. Nåja, jag slipper iallafall vara 400 kr fattigare. För tillfället.

På väg tillbaka till skolan var det för övrigt en elev från Stockholm School of Makeup (eller något sånt) som frågade ifall jag, Anna och Carro ville vara sminkmodeller. Typiskt att de alltid frågar när man som minst kan, för det hade varit kul att ställa upp någon gång. Men iallafall, när lunchen väl kommit ner i våra magar åkte vi till KTH där fyra elever berättade om hur det var att plugga på KTH, samt visade oss en del av KTH-området. Det kanske blir KTH nu trots allt. Fast helst Chalmers. Eller Tekniska Högskolan i Warszawa. Vi får se vart jag kommer in. Nu ska jag skriva klart religionrapporten som ska lämnas in imorn. Pjuh.

Samunia = Kärnkraftspecialist?

Äntligen är jag klar med förberedelserna för nyhetsrapporteringen på samhällskunskapen idag. Min grupp tar upp nyheten om säkerhetsbristerna vid Sveriges kärnkraftverk. Känner mig verkligen insatt i frågan nu, så jag hoppas att redovisningen går bra. Har för övrigt endast en lektion idag, då tyskan är inställd. Skönt. Fast när jag väl kommer hem är det religionrapport som gäller. Den ska in på fredag och jag har inte ens börjat. Känner ni igen er?

Aerosmith på Sweden Rock?!

Aerosmith kommer till Sweden Rock Festival! Fy vad dåligt att de inte kan ha en egen fristående koncert! Och speciellt när de inte har spelat i Sverige på 13 år. Nu blir jag ledsen... Hade verkligen velat se dem, då de är ett av mina favoritband. Hoppas ni som får se coola Steven Tyler och co får det kul!


Wrum wrum, pip piip!

Kom precis hem från en liten övningskörningsrunda med mamma. Har inte kört sen i somras, men nu är det väl på tiden att jag verkligen lär mig att styra en bil. Åh, det skulle vara så kul att ha körkort! Ska försöka köra lite några gånger i veckan nu, så blir nog körkortet mitt om inte alltför länge... Men tills dess: Se upp i backen! 

Hos Samunia intet nytt

En dag som alla andra. Mycket plugg, lite tid, lite sömn = trött, Cityakuten klockan 21.00, plugga igen och sen är man död. Svenskaprov på dramaepoker imorn. Har inte börjat riktigt än, så det är väl dags att öppna böckerna och börja banka in allt i huvudet. Orka.


Nytt köp: Grå kofta från Zara

Grå kofta från Zara

I fredags köpte jag denna underbara kabelstickade kofta på Zara. Har redan en likadan fast i beige och då jag älskar den köpte jag en till, fast nu i grått. Den är riktigt mjuk och skön och de pärlemorskimrande knapparna passar så fint till koftan. Dock är jag inte 100% säker på ifall jag ska ha kvar den, då färgen är lite kall. Är inte säker på att jag passar i den. Får nog prova och fråga någon om råd.

Kaplans Auktionshus

I fredags bloggade jag om Tissots vackra fickur ("halsbandsur"), men snälla Petra tipsade om att det finns massor med fickur secondhand. Så jag gick in på Kaplans hemsida och där hittade jag en mängd olika begagnade fickur i olika prisklasser. Får nog ta och gå dit någon dag och titta. För er som föresten inte känner till Kaplans Auktionshus så är det ett auktionshus som ligger på Biblioteksgatan 5 i Stockholm och som säljer både nya och begagnade smycken. Ibland kan man faktiskt hitta riktigt fina saker till kanonpris och för er som aldrig har prövat på att deltaga i en auktion och bjuda så rekommenderar jag det starkt. Det är så kul! Fast det ska ni förstås endast göra ifall ni vill ha något därifrån=P På Kaplans hemsida finns datum för alla auktioner och man kan redan i förväg kika på alla objekt på nätet. Hoppas ni hittar något fint!

Åh, du underbara ballerina

Topshop - sko2

Bild tagen från
TopShop.

Denna otroligt fina ballerina från Topshop har jag suktat länge nog efter, så nu är det nog dags för den att bli provad och om den är snäll mot fötterna får den följa med hem. Gillar den nätta modellen starkt och den knutna rosetten är så fin! För att inte tala om färgen! Modellen finns även i ljusbrunt, men personligen föredrar jag denna gröna nyans. Hoppas bara att det inte är nå grisskinn i... hoppas, hoppas.

Tissot: En höjdare på klockor


Bilder från Tissot

Personligen tycker jag att klockan är en av de viktigaste accesoarerna, som definitivt är värd en investering. Ett klockföretag som gör fina och exklusiva klockor med kvalité, är det schweiziska Tissot som grundades 1853. Deras armbandsur finns i en mängd olika modeller och utföranden för både män och kvinnor, och priset beror på vilka detaljer man väljer på klockan. Personligen har jag fallit för dessa halsbandsur som är helt otroliga. Den graverade ytan ger ett mer antikt utseende till en annars väldigt gammalmodig klocka. Underbart! Får nog önska mig en i födelsedagspresent (usch, långt dit), för jag vill verkligen ha en! Gillar även den modernare formen, där uret har formen av en liten boll. Nytänkande och tjusigt!

Nya skärp

Nya bälten
Fick idag tre läderskärp av mina föräldrar, som de köpte i en 2hand-butik. Riktigt gulligt av dem!

Svart skärp i skinn med vita synliga sömmar. Riktigt fint och det kommer passa alldeles utmärkt med mina Alladinskor (spetsiga Rizzoballerinor).
Mörkbrunt skärp i ormskinn som måste limmas lite underifrån. Väldigt snyggt!
Grön-grått skärp i matt skinn vars yta ser ganska sliten ut. Just därför jag gillar det! 

Flickig elegans

Flickig elegans
Nu när våren snart är här (snälla kom snabbt!) blir det äntligen väder till att klä sig i kortare byxor och kortärmare toppar i alla möjliga färger och mönster. Kombinera raka linjer med volym och accesoarer, men var försiktig: less is (sometimes) more!

Halsband: Fint halsband med hjärta och pil från
TopShop.
Top: Otroligt söt randig top i A-linjemodell från TopShop
Byxor: Enkel och billig capribyxa från H&M.
Skor: Favvomoccasiner från exklusiva Chloé. Riktigt snygga, men också riktigt dyra.
Väska: Stilren väska med långt axelband. Även denna från Chloé.

Film: Döden i rörelse

Igår såg jag 2006 års Oscarvinnare i kortfilmklassen: Döden i rörelse (Six Shooter) av Martin McDonagh. Filmer handlar om en man som precis mist sin fru och som reser en längre sträcka med tåg. Väl på tåget möter han en irriterande och påstridig tonåring vars varannat ord är ett svärord. Inte långt ifrån dessa två män sitter ett par som precis mist sitt spädbarn. Själva handlingen är en aning sjuk. Detta på grund av tonåringen som inte kan visa något medlidande och som säger precis allt vad han tycker och tänker, oftast sådant som kan knäcka en sörjande person. Budskapet är (enligt min mening) att du har ett bestämt öde, som du inte kan undkomma eller förändra. Själva handlingen var som sagt helt sjuk och den 27 minuter långa kortfilmen innehöll flera blodiga scener, som dock var väldigt ovanliga och vågade. Jag menar, hur ofta är det man ser en ko sprängas i luften, eller en kanin få sitt huvut avskjutet?

Ändå måste jag säga att jag på något sätt tyckte om den. Visst, vrickad och brutal, men man märker att regissören McDonagh har en passion för filmskapandet. Döden i rörelse kändes till en början väldigt engelskt tråkig, men fylldes senare ut av mystik och djup psykologi. Dessutom är den otroligt vackert filmad, speciellt i början när mannen står på perrongen och man i bakgrunden ser tåget som sakta nalkas.

Ljuvligt men sjukt! 

Six Shooter

Grattis på födelsedagen mamma!

Happy Birthday Mama!
Idag är det inte bara Alla Hjärtans Dag, utan även min mammas födelsedag! Det största grattis du någonsin kan föreställa dig ifrån mig! (Kan man säga så på svenska?)

Samtal från Sydkorea

Denna tisdag (tisdagar som vanligtvis är de jobbigaste dagarna på hela veckan) har faktiskt varit riktigt bra! Och notera att jag inte bekymrar mig för fysikprovet som jag hade idag. Det gick väl någorlunda ok och jag hoppas bara på det bästa. Direkt efter provet hade jag redovisning i Samhällskunskap A, angående mitt Rasputin-arbete. Redovisningen var kanske lite torr, men när jag väl fick mitt helheltbetyg på hela arbetet lös plötsligt den mulna dagen upp. 

Dessutom tog jag och Caroline faktiskt initiativet till att köpa och hänga upp godis på alla elevers skåp imorn. Detta på grund av att vi är med i Kamratgruppen som vill vara lite extra snälla till eleverna på Alla Hjärtans Dag. Längtar redan till imorn! Undrar om man får en ros i år... Jag har iallafall skickat en!

När jag sedan kom hem pratade jag för första gången med en polsk tjej som bor i Sydkorea, över MSN, som jag träffade på en arkitekturkurs i  Polen i somras. Riktigt kul!

Nu väntar 40 sidor tyska och ett tyskstycke som ska översättas till perfekt svenska. Sedan blir det träning.
Lycka till! Tack tack!


Ännu en bloody sunday...

Då var det söndag igen. Tiden går så fruktansvärt fort. Det känns som om det var igår det var förra söndagen! Denna söndag är det plugga som gäller, som vanligt. På tisdag är det fysikprov (fysik B!!) och jag har inte ens lärt mig hälften. Tufft blir det nog. Sen är det One Tree Hill och väntan på morgondagen som står på tur. En fullproppad söndag med andra ord. För att inte tala om hundra andra saker som måste fixas. Om bara dygnet kunde vara några timmar längre. I alla fall några dagar i veckan.


I väntan på något gott

Försker få sidan lite mer levande och jag vet precis hur jag vill ha det. Nu gäller det bara att lära sig html-språket och så får vi se hur det kommer att gå. Det kommer nog ta ett tag innan det är klart, men om man väntar på något gott väntar man aldrig för länge!

Sweet Babydoll

Collage - babydoll
En av mina absoluta favorittrender nu i vår är definitivt den ursöta Babydoll-trenden från 60-talet. Det ska vara barnsligt flickigt med mycket volym nertill och rosetter i alla dess former. Så sött! Låt dig inspireras!

Halsband med Tingeling-motiv från
Asos.
Kappa i underbar babydollmodell från Topshop. En klar favorit inför våren!
Top i söt babydollmodell. Även denna från Topshop. Älskar att den är så barnsligt gullig!
Hårspänne med pärlor från H&M.
Leggings från H&M. Den vita färgen ger den speciella dock-looken.
Ballerinor i underbart skinn med fin knuten rosett framtill. Givetvis från Rizzo.

Samunia + ledare = Sant!

För första gången någonsin fick jag leda träningen idag!! Visserligen var vi endast 4 pers, men det var trevligt. Fasiken bara att jag alltid ska glömma bort alla hälsningsfraser som vi använder i början av träningen... man tycker ju att man borde lärt sig efter alla dessa år. Iallafall så var det fruktansvärt kul att ge ut "order" och själv välja vilka övningar vi skulle göra, även om det även var svårt att hålla fantasin uppe. Fler sådana träningar tack! Och jag lovar, jag ska bli lite strängare!

Dagens citat

"Ingen vänlig handling, hur liten den än kan synas, är någonsin förgäves." - Aisopos (ca 550 f.Kr.)

4 snyggingar kvar på rean


Bilder från Net-A-Porter.

Mockasstövletter från Christian Louboutin med den otroligt coola karakteristiska röda sulan. Dessa skulle mer än gärna få bära mig om bara priset var lika tilltalande.
Moccasiner från Miu Miu som har en underbar form. För några veckor sedan var jag inne och kikade på dessa fast i den bruna nyansen som nu är helt slutsåld. Skulle så himlans mycket velat haft dessa. Så söta att det nästan gör ont.
Sandaletter med vristrem från Jimmy Choo. Väldigt mycket "gala-känsla" över dessa eleganta skor.
Näbbpumpsen från Marc Jacobs som fortsätter att imponera. Genom dessa aningen klumpiga men samtidigt riktigt häftiga skor har MJ tagit skodesignandet ett steg närmare framtiden.

Ett leende kostar ingenting

Det blev tårta efter träningen igår istället... frågan är ifall inte det var värre än före. Jag mådde iallafall inte så värst bra efter de två mumsiga bitarna. Idag blir det däremot ingen tårta, utan plugg, plugg och återigen plugg. Det börjar närma sig slutet för samhällskunskapsarbetet om internationella konflikter och jag har så mycket kvar att göra.

Åh! Igår fick jag äntligen inviga min egensydda midjekjol med tre klädda knappar baktill. Jag är riktigt nöjd med den, fast det var en aning kallt igår... Idag visar termometern på drygt  -17 grader, så det gäller att klä sig varmt idag. Riktigt varmt.

Skönt att jag börjar först efter 13, men jag slutar först klockan 16. Pjuh, har 15 sidor kvar att läsa i tyskboken till dagens lektion. 15 sidor som tar låång tid att läsa. Och boken som dessutom är helt sjuk (Der Vorleser).
 
Hoppas ni får en bra dag och kom ihåg att le till tidningsbudet och busschauffören! 

En bra kombination?

Så var det tisdag igen. I vanliga fall betyder det en massa springande hit och dit, men idag har jag faktiskt bara en enda lektion. Dock måste jag skriva hur mycket som helst på mitt samhällearbete och senare på eftermiddagen ska jag och familjen till en bekant som fyllde år igår. Efter tårta blir det träning. Kanske inte världens bästa kombination, men det duger för mig! Hoppas jag.

Renée Zellweger goes wow

175026-48
Bild från
Style.com.

Ni vet bilden som man har av en riktig kändis, den där som genast poppar upp i huvudet när man hör ordet filmstjärna? Detta är min bild. Som tagen ur en gammal film. Den lyxiga bilen i svart metallic som kommer rullandes och försiktigt stannar, precis framför den röda mattans ända. När så dörren öppnas, och den stora stjärnan stiger ut ur bilen, börjar blixtarna att blända och stämningen blir hetsig. Precis så upplever jag denna bild med Renée Zellweger. Hon står där i sin silvriga ballongklänning från Alexander McQueen och Christian Louboutin satin d'Orsay klackar, får ett paraply av en man hon förmodligen inte ens ägnar en blick och träffas av hundratals bländande blixtar, men hon står där helt lugn och suger upp den hektiska omgivningen. Ljuvligt! Definitivt en av de vackraste kändisbilderna jag har sett, och definitivt min bild av en filmstjärna. Vilken bild är din?

Notera även hur otroligt tjusig Renée är på bilden. Från Bridget Jones till detta! Blomman har äntligen slagit ut!

Förklädesklänning från Burberry

Förklädesklänning från Burberry
Bild från
Net-A-Porter

Underbar empirskuren förklädesklänning från Burberry, med söta fickor framtill och rosett under bysten. Älskar den lantliga enkelheten och Madicken-känslan som den inger. Så söt! 

Sunday, bloody sunday

Då var det alltså söndag igen. Skola imorn och ångest för att jag inte har gjort allt jag borde gjort. So, idag blir det mest plugga, med ett kort avbrott för One Tree Hill. Jag gjorde iallafall Oidipus-masken igår och idag måste jag bara öva på mina repliker. Vi får hålla tummarna för att redovisningen av det antika dramat imorn inte blir ett fiasko. Håll tummarna hårt!


Chanel våren 2007



Chanel våren 2007 står för en svart, grå och vit färgskala i kombination med metallic och grova detaljer. Formerna är kvinnligt eleganta med korta klänningar och kjolar, samt korta kavajer med trekvartsärm.

Denna vår bjuder Chanel även på en mer rockig look, med enkla tees till jeans tillsammans med grova kedjor och nitar som detalj på väskor och accesoarer.

Enkelt, stilrent, elegant, överlägset. Me likey!

Porträtt: Manolo Blahnik

175026-23
Manolo Blahnik föddes den 27 november 1942 i Santa Cruz på Kanarieöarna. Han växte upp på ett bananplantage och var son till en tjeckisk far och en spansk mor. Redan som ung visade hans mor honom hur man tillverkade spanska espadrillos, vilket väckte hans intresse för skor. 1965 tog Blahnik examen i litteratur vid universitetet i Geneve, Schweiz, och fortsatte sedan med att studera konst i Paris, där han under sin fritid arbetade som butiksbiträde. Efter sina studier i Paris flyttade han 1970 till London, där han började designa skor i den lilla butiken Zapanta. Under ett besök i New York i början av 70-talet, visade han sina skisser för flera ledande ikoner inom modevärlden, däribland den gamla chefredaktören för Vouge och modedrottningen
Diana Vreeland, som uppmuntrade honom att koncentrera sig på skodesign. Senare kom Blahnik i kontakt med en italiensk skomakare som hjälpte honom att organisera sina idéer, och 1973 öppnade Blahnik sin första skobutik i London. Till en början designade han skor för Ossie Clark, men senare kom han även att designa för Calvin Klein, Jean Muir, Zandra Rhodes, Yves Saint Laurent med flera.  

I hans fabrik i Parabiago, Italien, tillverkas endast cirka 80 par skor per dag, då stora delar av skorna är gjorda för hand. Blahnik kontrollerar själv varje par. Hans vackra och annorlunda skapelser med olikfärgat läder och dekorativa detaljer har gjort att han idag är en av världens ledande skodesigners. Manolo Blahniks skor säljs idag över hela världen och ses ofta på den allra kändaste stjärnorna. Dock nådde han ut till en bredare folkmassa först efter TV-serien ?Sex and the City? där framför allt Manolo Blahnik tokiga Carrie (Sarah Jessica Parker) ofta ses i hans design.


Skattjakt i mammas garderob

En vecka sedan grävde jag djup inne i mammas garderob, och gissa vad jag hittade!



♥ Kuvertväska med långt axelband från Dior - orginal och lagom sliten
♥ Brun kuvertväska i ormskinn med kedja
♥ Söt liten svart väska med långt axelband



♥ Underbar gammal väska i brunt skinn och långt axelband
♥ Liten svart väska i skinn med långt axelband
♥Gammal Gucciväska som mamma köpte second hand och som är riktigt gammal, kanske 30-40 år? Någon som känner igen den och vet från vilket år den kan tänkas vara?

Dessa skatter kommer garanterat att användas flitigt under våren och lång tid framöver! 

Lite luft tack!

Efter ännu en träning kom jag som vanligt hem helt gul och blå. Jag matchar nog snart den svenska flaggan. Det var lite jobbigt på träningen idag, för när vi fightades fick jag ett slag precis mellan lungorna i matsäckshöjd, och tappade luften totalt. Det kändes som om det satt en stor luftbubbla i magen som vägrade gå ut i kroppen. Efter några sekunder släppte det, men jag måste medge att det var riktigt obehagligt. Självförsvar. Kom ihåg: Upp med garden och blockera!

The Magic Numbers

The Magic Numbers
Så här såg det alltså ut på
The Magic Numbers- koncerten i lördags. Underbar grupp från England (tror jag) som verkligen gav järnet och tog för sig på scenen. Stämningen var riktigt mysig mycket tack vare musiken (såklart), men även tack vare det otroligt vackra Berns. Fin exklusiv krog som verkligen hade lagt ner krut på den fina belysningen. Musiken var i alla fall störtskön med många bra låtar som t ex Slow Down och Wheels On Fire, och de spelade till och med en helt ny låt som de faktiskt sjöng live på scen för första gången under kvällen! En helt klart lyckad kväll, om man bortser från förbandet Santa-Maria som var hur tråkiga som helst. Annars var det toppen! Se dem nästa gång de kommer till Sverige! Ni kommer att älska dem!

Här kan ni lyssna på små låtsnuttar av The Magic Numbers.

Vår hos Rizzo

Vår hos Rizzo
Bilder från
Rizzo.

Jag älskar verkligen Rizzo. De har fina skor i bra kvalité till ett överkomligt pris. Kan det bli bättre? Gillar dessa fyra raringar från det nya vårsortimentet. Lackskon till fest, och de tre resterande till vardags. Tycker att seglarskon är en riktig höjdare. Har även sett att dessa finns i blått, men grönt är fint det också, speciellt nu till våren och sommaren. Man ska kanske slå till, eller? Har föresten även sett att Rizzo på Biblioteksgatan (dambutiken) har fått in ett otroligt fint sortiment från Ash. Högklackade skor i pastelliga metallfärger som bara ropar efter en från butikshyllan. Tyvärr har jag inte lyckats hitta några bilder på dessa, men jag vet att de flesta går på ca 1200 - 1300:- paret. Ta en sväng förbi där, vetja, så får ni se vad jag pratar om.