Mer shoppingtankar

The Rea-Shopping fortsätter. Har spanat in två par skor på Rizzo, men väntar på att det ska bli 50% på dem, istället för nuvarande 30%. Jag vet att de kommer på 50%, det måste dem. Sen skulle jag behöva ett par stövlar inför vintern. Vet ett ställe där jag kanske hittar ett par. Suftade lite på internet igår och hittade en bloggerska som hade köpt ett par Wayfarers för 25 kr secondhand, samt en äkta (?!) Hermés scarf för 75 kr. Tur? Såna fynd får mig att vilja springa blixtsnabbt till stan och söka igenom varenda lilla vrå i alla secondhandbutiker. Ska se om jag får mig mig nyligen hemkomna Hanna på en runda på stan imorn.


Reor finns inte endast i klädbutiker, utan även på tex CDON.com. Igår beställde Konrad och jag lite grejer därifrån. För min del blev det Chocolat och The Man Who Cried, samt halva Corpse Bride (Konke och jag delar). Dessutom albumet Audioslave av Audioslave. Har verkligen fastnat för Audioslave med Chris Cornell som sångare. Glömde dock att beställa Chris första album Euphoria Morning. Konrad tog den, men jag vill ju också ha mitt egna ex. Aja, tur att man har CSN-kortet där man alltid har fri frakt på CDON.com.





Can't Change Me - Chris Cornell
(Men lite Harry Potter på köpet)

Onsdagen var toppen!

Gårdagen spenderades på jobbet mellan 8.00-16.30. Sedan bar det av in mot stan, på ytterligare en jakt efter skorna som min garderob  så desperat suktade efter. En minut efter att jag klampade in på ZaraDrottninggatan bländades mina ögon av det bruna skinnet som försiktigt kika fram mellan en massa klänningar... och ja, en 38:a!! Inte nog med att jag var i sjunde himlen, jag träffade även Caroline där! Så trevligt. Sedan trippade vi runt på stan en stund och kikade lite. På hemvägen på väg till pendeltågen på centralen såg vi även självaste Kling, lika stylish som alltid. Dagen var toppen!

Jag har världens problem: Jag har hittat ett par skor (ja, ännu ett par) på kära Rizzo som jag mer än gärna vill bära hem i en sån där ful orange realisationspåse man får när man köper på rea på Rizzo. Nu är de nedsatta 30% och fram t o m söndag (tror jag) har alla Rizzo-medlemmar ytterligare 10% rabatt. Frågan är ifall jag ska slå till nu, och få skorna för 600 kr, eller ifall jag ska vänta i typ två veckor till och hoppas på att de sätts ned till 50% och att de över huvud taget finns kvar? Då sparar jag en hundring av pengarna som jag ändå inte har, eftersom att jag är helt pank, om man nu inte får studiebidrag denna månad. Får vi det?! Jag har hört nåt om att vi ska få det för att jämna ut höjningen som skedde vid årsskiftet.



Bild från rizzo.se




Shoppingmani?

Sedan måndag har jag sommarjobbat som receptionist/telefonist och ska sammanlagt jobba i 4,5 veckor. Frågan är ifall man orkar sitta framför en dator, med en växel som knappt ringer i 8,5 timmar, 5 dagar i veckan i 4,5 veckor? Jag har klarat 2 dagar 2 timme och 3 minuter. Det är bara att knipa ihop och stå ut. Jag är iallafall så fruktansvärt tacksam att jag överhuvudtaget har ett sommarjobb så att man får in lite cash på kontot. Apropå pengar. Jag har under den senaste veckan fallit i någon slags shoppingmani och tömt kontot till den grad att jag skulle betala ett par skor i kassan när kortautomaten sa ifrån. Va?! Jag var helt säker på att jag hade massa pengar, men de har jag tydligen shoppat upp. 49 + 39 + 198 + 398 kr... = stora summor! Det märks inte vid varje litet köp, men tillsammans blir det ofantligt mycket! Skorna som jag förresten skulle köpa igår finns typ inte kvar i min storlek. Jag lyckades få tag på den högra skon i måndags, men då var det tydligen en annan tjej som hade den vänstra och de i provrummen sa att vi båda letade efter respektive sko. Jag vägrade iallafall släppa ifrån mig min sko och gick runt i butiken tills de stängde. Hoppas bara att de finns kvar för idag ska jag för tredje dagen i rad, ta en runda på stan efter jobbet, på jakt efter sandalerna som inte låter mig sova tills jag inte får dem!

Om ni förresten inte redan vet om det så är det åter igen utförsäljning i OutletbutikenGärdet. Jag besökten lokalen i måndags och fick med mig ett tag metallic skor från Orient Express för en hundralapp. Inte pjåkigt (detta var dock deras vanliga sortiment och ej från märkesrean).
 

Hej,
Vi hade tänkt stänga för semester efter midsommar, men
fyra butiker kontaktade oss och vill
lägga sina REOR i Outletbutiken :)
Eftersom Du har anmält dig till våra utförsäljningar
får du (såklart även allt annat folk) första chansen att fynda på denna speciella REA aktivitet
som startar nu på måndag 25 juni med:

Kostymer, Dräkter, m.m. från
TIGER of Sweden
Väskor, Skor, Solglasögon, Underkläder från
Friis & Company

Resväskor och Bags från ledande märkena som
Delsey, Titan m.m
Modeskor från Stockholms
ledande skomodebutik bl.a
UNISA, FORNARINA, WHYRED, HOPE,
Som vanligt finns Saint Tropez sortiment toppar, linnen,
blusar, klänningar
till kanonpriser.
Varmt välkommen!
Måndag - Fredag 25-29 juni, kl 10.00-18.00
Lördag 30 juni, kl 11.00 - 16.00
OBS: Eftersom detta är första gången vi har en sådan här speciell rea-aktivitet
och lagret är begränsat så
måste vi reservera oss för slutförsäljning.
OUTLETBUTIKEN
Öregrundsgatan 3, Snett mittemot Friskis & Svettis på Tegeluddsvägen.
 5 minuter från Gärdets T-bana, uppgång Värtan .

Bloggtrött?

Som ni kanske har märkt börjar jag bli ganska bloggtrött, vilket resulterar i få inlägg. Nu under sommaren är det väl automatiskt så att man sitter mindre framför datorn och lägger hellre tiden på något annat. Under de senaste dagarna har jag iallafall hunnit introduktionsjobba på mitt sommarjobb. På måndag börjar jag jobba, och jag hoppas verkligen att det dåliga vädret håller i sig i två veckor till så jag slipper svettas som en åsna vid skrivbordet. Sen får det mer än gärna bli 30 grader varmt. Annars håller vi på att renovera hemma med lite nya vitvaror i köket och nya tapeter samt målning av tak och lister. Det var verkligen på tiden. Jag gillar att pyssla, både med små och stora saker som just att tapetsera och sånt. En hammare passar fint i min hand och det får gärna stänka målarfärg på kläderna (dvs arbetskläderna). Igår var även vovven med vid arbetet vilket tydligt syntes på hennes vitmålade öra, haha. Så söt.

Genom brorsan
Konrad har jag nyligen upptäckt (eller snarare börjat intressera mig för, då jag sedan länge har hört deras låtar, men aldrig riktigt intresserat mig för dem) Audioslave och Chris Cornell. Ja jag vet, lite sent för Audioslave med tanke på att sångaren Chris Cornell nyligen har lämnat bandet och gått solo. Men bättre sent än aldrig. Dessutom är Chris riktigt duktig solo. Han kommer förresten till Stockholm i slutet av augusti.



Audioslave - Shadow on the Sun

Såg förresten Collateral häromdagen där denna låt gör sig finfint i en lite melankolisk scen. Är det bara jag som tycker filmen liknar Seven lite? Två helt olika filmer, men jag får samma känsla av dem.

Ge järnet så länge du är sjuk!

Har varit sjuk nu i några dagar, men trots det beter jag mig som om jag inte vore sjuk. Jag måste faktiskt säga att det har gjort att jag känner mig mycket bättre. Jag skulle nog tippa på att ca 50% av vanliga sjukdomar som förkylning etc, är psykologiskt. Om man tänker att man mår bra och verkligen intalar sig det, ja, då mår man bättre. Iallafall jag. Ja se, i onsdags tog tre kompisar studenten i Blackebergs gymnasium och jag var så "dålig" att jag knappt orkade ta mig till utspringet. Plötsligt stod man där på flaket, neddränkt i diverse alkohol och skrek halsen av sig. Ok, fast på kvällen kanske jag inte mådde så bra... Det som gör ont i halsen vägrar att släppa.

Igår gick Emma och jag till vår låg- och mellanstadieskola för att hälsa på Pelle, vår lärare som vi hade under mellanstadiet. Han var bäst! Min absoluta favoritlärare genom tiderna, i min absoluta favoritklass. Oturligt nog sprang vi runt i hela skolan som tycktes ha krymt, utan att hitta honom. Tror vi stötte på alla möjliga lärare, inklusive hans fru som jobbar på 6-års, men inte honom. När hans fru Annika sen ringde till honom hade han hunnit ta sig hem. Ja, så kan det gå. Vi får göra ett nytt försök under veckan. Vi känner oss/verkar inte det minsta desperata.

Idag blir det den omtalade outletutförsäljningen med Anna som
Kelly har tipsat om några gånger. Hoppas på att hitta några fina skor, då jag är i akut behov av ballerinor. Frågan är bara ifall jag orkar ta mig hem med tåget sen. För några dagar sedan höll jag ju på att svimma på tåget, och var tvungen att gå av efter en station för att få i mig lite syre. Tycker sånt är så läskigt.



För vi har tagit studenten!

Vi har tagit studenten! Fy fan vad vi är bra! I fredags smällde det. Redan 7.30 stod jag och trängdes i det kvava pendeltåget, iförd min egensydda studentklänning och studentmössa. Naturarna samlades i Vasaparken innan åtta för en gemensam champagnefrukost, med champagne och jordgubbar. Efter någon halvtimme bar det av till skolan för en riktig frukost samt fotografering. Under dessa två timmar hann man få hela sin mössa skriven med söta små hälsningar, samt bara njuta av den sista tiden på skolan. Men det var först efter lunchen, som för övrigt var utsökt med rökt (jag har äntligen lärt mig skillnaden på rökt och gravad!) lax och färsk potatis, som jag insåg allvaret av att vi tog studenten. Jag skulle aldrig mer gå i min skola! Mitt egna underbara, bedårande, mysiga, och hemtrevliga VRG. Tur att vi iallafall hade en slutskiva där man enallra sista gång fick träffa sina klasskamrater, även om jag nu hoppas på att det inte var allra sista gången. Sverige är ju som sagt ett litet land. Efter utspringet äkte vi vårt lilla flak. Trots den lilla storleken var det sjukt kul! Fast jag hade hoppats att alla svenskar som gick förbi och tittade skulle släppa loss lite och vinka. Sånt gillar vi.

image36

Det har skett ett mirakel

Jag fick MVG i fysik B!!!! Jag har knappt förstått det själv, men så är det! Jag hade till 99% på känn att jag skulle få VG och när Ulf (min fysiklärare) väl sa mitt betyg trodde jag att jag skulle börja gråta av lycka. Pure joy. Detta betyder att jag trots allt kanske kommer in på Arkitektur till hösten. Annars har dagen bestått av en massa flaklakanmålande i Enkehusparken, där jag för övrigt brände min likbleka hud. Måste bara nämna Jennys coola solglasögon som gjorde dagen extra färggrann. Wayfarers-kopior (identiska på formen, och ja, med sidorna som blir bredare in mot öronen) i alla möjliga färger och var det ett blommönster? Ihopfällbara och som någon trodde kom från en Kalle Anka-tidning. Hon gav iallafall 5 kr för dem i en secondhand-butik. Så grymma! Önskar jag hade sådan tur i shopping...



Sommarjobb och flaklakan

Jag har fått sommarjobb!! Tro det eller ej! Jag trodde iallafall att det var kört denna sommar, men icke sa Nicke. Så skönt att för en gångs skull tjäna lite cash istället för att lata sig dagarna långa. För övrigt har jag tillbringat mestadelen av dagen i Enkehusparken och målat flaklakan. Flakigt värre. Och ja, det ska vara skarpa kanter!

Läste precis ett mail om att musikalgänget från VRG skulle sjunga ett antal låtar ur musikalen We Will Rock You som de satte upp i vintras, men eftersom att det började klockan 18.00 missade jag tyvärr det. Riktigt tråkigt, eftersom jag verkligen hade velat se det. De var så duktiga när jag såg dem, och vem tycker inte om att stötta sin klasskamrater när de gör något så stort!

Shopping och myror på besök

Gårdagen spenderades i stan där jag köpte lite nytt. Bland annat en sjukt fin helplisserad puderrosa klänning från H&M som verkade vara nästan helt slut i hela city. Märkte dock hemma att den har en del sminkfläckar, och diverse småfel i tyget. Ska nog försöka gallra igenom alla H&M i stan en gång till. Förstår mig inte riktigt på människor som inte kan vara aktsamma när de provar kläder! Grrr... Idag åkte jag till Outlet i Barkarby där de har lagerrensning på Peak Performance. Fick med mig ett basic grått linne. Rean rekommenderas för de som gillar Peak! Allt kostar mellan 75 - 400. Senare på eftermiddagen grillade jag mig i solen en stund. Fick även besök av en liten myra som släpade på sin döde vän. Ett tag skrämmde jag iväg myran som då släppte sin vän och sprang för livet, men otroligt nog kom myra tillbaka och hämtade den döde. Helt otroligt att en liten myra är så lojal och viljestark. Dagens slutsats blir alltså att myror är snälla små rackare, förutom när de finns där man inte vill ha dem, eller när de bits.


Snart är det slut

Det är en vecka kvar innan vi springer ut. Känns otroligt skönt samtidigt som framtiden ser ganska oklar ut. Igår valde vi iallafall de flesta låtar till flaket och nästa vecka blir det att fixa till alla småsaker som bör göras innan vi lämnar vårt kära gymnasium. Nu i helgen har jag en del att göra. Klänningen måste sys klart, vilket förmodligen kommer ta större delen av helgens timmar. Jag har kommit på en annan modell på överdelen nu, som jag förmodligen kommer att realisera. Hoppas bara att det blir bra. Man vill ju inte vara utan en fin studentklänning på studenten! Annars har jag också fruktansvärd lust att sola nu när det har blivit så varmt igen. Dock vet jag inte ifall jag hinner idag då jag hade tänkt ta en runda på stan. Det var ett tag sen sist... Ett långt tag sen.