Vill inte

Jag tror jag börjar bli pollenallergiker. Förra året när det var så höga pollenhalter kände jag av lite allergi, men jag trodde endast att det var pga de höga halterna. Nu börjar jag känna mig irriterad i ögonen och snuvig igen. Jobbigt att helt plötsligt bli allergiker när man aldrig tidigare varit det. Imorgon är det höskoleprovet och jag har verkligen ingen lust att skriva det. Men nu är jag anmäld och avgiften betald, så det vore så onödigt att inte skriva det. Fast det känns ändå så onödigt, för jag kommer aldrig komma in på arkitektur med mitt betyg från högskoleprovet. Då är det större chans att jag kommer in på mina vanliga betyg. Åh, jag blir så trött av att tänka på betyg och att komma in på sin drömutbildning. Varför kan inte alla bara komma in på det de vill, och så blir alla glada? Nej, nu är jag på dåligt humör och så måste jag öva svåra ord. Jag hyser en djup aversion till högskolesystemet och det anfäktar mig. Punkt slut.


Grattis på födelsedagen Ridy!

image149
Min vovve fyller 10 år idag!

Vilken härlig dag, tralalala tralalala lalala

Dagen har varit så bra! Skolan började inte först efter ett, vilket gav mig tid att leta lite sommarjobb på morgonen. Det gick väldigt bra och jag lämnade min ansökan och CV till tre H&M och en Zara. Imorgon ska jag nog lämna till de resterande H&M mitt i city. Väl på Drottninggatan var det utdelning av apelsinjuice, vilket även det var otroligt trevligt. Efter min första lektion hade jag tyska, som just idag ägde rum i biosalong nummer 4 på biograf Saga. Där såg vi Parfymen, eftersom att vi läser boken på tyska nu. Nu blir det att plugga och sedan väntar Grey's.

Parfymen

Det är andra gången jag går på bio denna vecka. Idag såg jag Parfymen, filmen som är baserad på Patrick Süskinds roman som vi för övrigt läser på tyska 5 nu. Därför gick vi även och såg filmen. Tom Tykwer står för regin, och jag måste medge att han gör ett otroligt bra jobb. Vacker miljö i 1700-talets Frankrike, med mycket smuts och skit på gatorna, men otroliga vackra romantiska klädnader. Precis som jag gillar det! Filmen tar med oss in i dofternas värld och bekantar oss med Jean-Baptiste Grenouille som helt saknar egen kroppslukt och mer än allt annat vill lära sig att bevara människodofter. Berättelsen är förmodligen en av de mest unika jag känner till, och jag tycker att själva berättelsen är väldigt vacker, men problemet blir när man ska försöka föra över berättelsens ord till bilder. När jag läste boken uppfattade jag den inte alls som speciellt vidrig eller stötande, men när jag väl såg filmen kom de känslorna upp. Men absolut en sevärd film och en fröjd för ögat (bortsett från det stötande och främst scenen i slutet). Ett tips är dock att läsa boken först.  

La Vie en Rose

Igår var jag och såg en förhandsvisning av La Vie en Rose, filmen om den franska sångerskan Edith Piaf. Arrangörerna för visningen var radiokanalen Lugna favoriter, som även delade ut "goodie bags" till de 150 första besökarna. I den fanns mörk 70% Marabou choklad, ny smak av LOKA, plackerspack, doftljus och en CD-skiva med någon fransk musik. Trevligt! Filmen är en fransk produktion där vi bl a ser Marion Cotillard (Big Fish) i rollen som Edith Piaf, samt Gérard Depardieu. En otroligt stark och välgjord film. Detta är så mycket bättre än det mesta från Hollywood. Och Marions skådespel!! Hon är otrolig i rollen som Edith Piaf. Helt enastående. Inte en enda sekund fick jag känslan av att det endast är en film och att allt bara är skådespel. Och detta händer nästan aldrig mig. För övrigt är scenografi, musik, kameravinklar, klippning, ja allt, riktigt bra. Dock tycker jag det var en aning svårt att hänga med på vissa ställen, då filmen hoppar mellan Piafs ungdom och sista dagar hela tiden. I sin helhet är La Vie en Rose helt underbar och absolut sevärd.  

Härligt

Dagens väder är helt underbart! Nu känns det verkligen som vår, och jag hoppas att det förblir så också. Idag har jag bara varit i skolan som vanligt och Träffpunkten, dvs besökt en pensionär på ett äldreboende mittemot min skola. På kvällen blir det bio - La Vie En Rose, men nu måste jag verkligen skicka iväg mitt CV till några företag. Orkade inte göra det igår. Har därmed en hel del att göra.

Jag har sökt och sökt och sökt

På morgonen satt jag och blädrade igenom alla 13 sidor med sommarjobb i Stockholm på arbetsförmedlingens hemsida. Och faktiskt så hittade jag en hel del passande! Imorgon blir det väl att skicka mitt CV till de och sedan är det bara att hålla tummarna. Under dagen var jag ute på kort promenad med vovven, som för övrigt inte hade lust att gå. Däremot hade hon verkligen lust att äta kyckling till middag. Mumsie. Sa jag förresten att jag hittade ett par skor inne på Åhlens City igår, som såg precis likadana ut till modellen som de silvriga från Soft Grey som jag tycker är så fina? Modellen var iallafall precis likadan, men märket och färgerna var andra. Skorna tillverkas väl förmodligen någonstans i Asien och skickas ut till olika skoföretag som sedan ger sin finish och klistrar fast sitt eget märke. Jag ska nog prova de i min storlek och se ifall de passar. Om de nu gör det så kanske jag beställer de silvriga. Men bara kanske.  

Blå muffins sprider glädje

Japp, muffinsen blev blå när vi (Kamratgruppen) bakade i skolan idag. Det var mycket trevligt och det kändes verkligen som om det låg en förtrollning över hela skolan. Stämningen var så underbart härlig, glad och faktiskt ganska kärleksfull. Fler sådana dagar tack! Både på morgonen och efter skolan tog jag en tripp till nya Souk-gallerian. Topshop är ju enormt! Nu tror jag definitivt att det mesta från webshoppen finns i butiken. Me likey! Jag hämtade även ut biobiljetter till gratis förhandsvisningar nu på måndag. La vie en rose ska jag se, ni vet filmen om Edith Piaf. Om ni vill kan ni ju ladda ner foldern här och se ifall det finns några biljetter kvar. Dessutom hämtade jag ut biljetter till Wild Hogs, med bl a John Travolta. Tänkte att kanske brorsan och pappa vill se den. Ja, gratis är gott.

Freaking kallt

Idag började jag skolan 12.00, men redan 8.30 var jag iväg med buss och tåg till Ulriksdals Slottsträdgård för att söka sommarjobb tillsammans med Anna. Vi fick gå ganska långt i det kalla vädret för att komma dit och höra att alla sommarpraktiker redan är tillsatta. Jahaja. Det var det. Tre timmar "förlorade" för att i två minuter få höra att vi inte kan söka jobb där. Så onödigt kände jag efteråt, men om vi inte skulle ha gått dit så skulle vi ju inte fått veta det. I skolan började vi titta på filmen Leon. Meningen är att vi ska analysera den under filmens gång, och plocka ut speciella drag och olika rollen utifrån den Dramaturgiska modellen. Trevligt var det, och efter det var det fysiklektion. Väl efter skolan gick jag och Kally och handlade två kilo blåbär, men något blått toapapper hittade vi inte. Lite synd, men vi får väl hoppas på att vi hittar det i någon annan affär imorn. Det ska bli så trevligt att baka i cafeterian. Gillar sådana dagar. Och alla som går i min skola: Klä er i blått imorn! (Lena är ju borta från skolan och vi har inte haft möjlighet att skicka ut ett massmail. Vi får se om det dimper ner något i mailboxen ikväll.) Ha en trevlig Vattendag imorgon!


Vill dansa på gatan i silvriga skor

image147
Bild:
La Redoute

Jag tycker dessa silvriga sneakers från Soft Grey är helt underbara. Iallafall på bild. De är sådär lagom silvriga, inte future-extrem-skinande-silvriga, utan sådär lagom lätt glänsande, men samtidigt matt silvriga. Så fina. De går att köpa hos bland andra La Redoute för 379 kr. Dock kommer jag själv nog inte beställa via postorder (fegis, jag vet). Jag är en sån som måste prova och hålla på innan jag verkligen bestämmer mig för ett köp. Någon som vet ifall de finns i någon butik i Stockholm?

En vanlig tisdag

Nästan iallafall. I skolan idag hittade jag och några kompisar rätt så mycket gamla böcker som låg slängda i en pappersåtervinning vid toaletterna. Det slutade med att vi plockade på oss några böcker var om fysik, biologi etc. Haha, vad fattigt det låter, men vadå, man kan ju inte bara slänga böckerna! Idag hade jag ingen pianolektion, vilket gjorde att jag fick vara kvar i skolan en hel halvtimma längre. Usch, vad tråkigt det var utan sällskap. I och för sig kunde jag gå en sväng på stan, men orka med 20 kilo bärandes på ena axeln, utan möjlighet att byta axel då jag endast kan bära väskan på högra axeln. Nåväl, efter den hela långa halvtimman åkte jag till min polskalektion, som alltid drog över med 15 minuter. Trött man blir ibland när lärarna inte kan hålla tiden och när man verkligen inte vill säga till för att inte vara oartig. Så nu sitter jag här och gör allt för att inte börja med fysiken. Snart ska jag även på träning. Har inte tränat på över en månad nu, så jag hoppas att det inte blir alltför jobbigt. Fick föresten ett mail från Kalyani och kamratgruppen som jag är med i, om Internationella Vattendagen som vi ska anordna på fredag. Det låter så roligt! Jag och Carro ska handla blåbär och blått toapapper på onsdag (imorn) /torsdag. Fatta kul! Sedan blir det en massa bakning i cafeterian under fredagen och fösäljning av vattendroppar (pins tror jag det är). Kul för er som går i min skola!

Klänning fick det bli

image143
Det blev varken en kjol eller en babydoll-klänning. Istället valde jag att sy en 50-tals inspirerad klänning som liknar den jag ska sy till studenten. Jag tror iallafall att jag ska sy en klänning till studenten, såvida jag nu inte hittar någon riktigt fin i någon butik. Min egensydda klänning fick en väldigt fin modell, men överdelen var riktigt knepig att få till. Det är lite synd att den inte blev helt perfekt. Men nu vet jag ungefär vad som behöver rättas till, så jag hoppas kunna sy en bättre klänning nästa gång.

Kjol, klänning, klänning, kjol?

Idag drog jag äntligen ut tyger, symaskinen och overlocken ur vår fullproppade garderob. Efter att ha sytt hela morgonen ser mitt rum ut som ett bombnedslag. Bokstavligen. Det vore trevligt att ha ett litet hobbyrum, där maskinerna och allt alltid fick stå framme, så att man slapp hålla på och drag fram allt i en timma, för att en halv dag senare behöva plocka undan allt. Då kanske man också skulle sy mer. Iallafall jag. Men idag började jag iallafall att sy en kjol. Jag har använt mig av ett mönstrat brunt/gult/vitt- och svart tyg, som kanske inte riktigt är i min smak. Dock funkar färgerna underbart tillsammans med svarta detaljer. Problemet är bara att jag inte kan bestämma mig ifall det ska bli en kjol eller en klänning. Antingen blir det en knälång (det kanske är lite för långt?) midjekjol med stor vidd, eller en klänning/linne i mycket vid babydoll-modell. Vad tror ni? Jag kan inte bestämma mig. Nu har jag iallafall bestämt mig hur min studentklänning som jag själv ska sy ska se ut. Imorgon kanske jag syr en "test-klänning" innan jag köper fint tyg och syr den riktiga. Vi får väl se hur det går. Jag hoppas bara att jag kommer på något sätt att komma undan dragkedjan, då plagget alltid blir förstört när jag försöker sy dit en dragkedja. Mina händer föredrar knappar.


En trevlig lördag

Idag träffade jag min kompis Hanna för första gången sedan jullovet. Det var otroligt trevligt och vi hade så mycket att ta igen. Vi tittade även på Djävulen bär Prada. Dock har jag redan sett den en gång, men jag kan inte sluta beundras över deras kläder. Helt underbart sött godis för ögonen. Imorgon blir det väl att söka lite extrajobb/sommarjobb, likaså på måndag. Det börjar nog bli sista minuten att söka sommarjobb nu, så det gäller att lägga i ett kol. Jag hoppas iallafall att jag får något.

Visste du att: Världens första fotografi



1814 började de franska bröderna
Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) och Claude Niépce att göra försök med att få en kamera obscura-bild att fastna på en bitumen-belagd metallplatta. Försöken att på detta vis fånga in ljus resulterade 1826 i världens första fotografi. Fotografiet är taget från ett fönster i Joseph Nicephore Niépce?s lägenhet, och föreställer grannbyggnaderna. Exponeringstiden var cirka åtta timmar och på grund av den långa slutartiden blev husväggarna på båda sidor om gatan belysta med direkt solljus. Detta fotografi hittades i London på 1950-talet, bland några brev skrivna av Joseph Niépce. Niépce ska redan år 1813 ha framkallat det första fotografiet, men då det ej hade behandlats med fix, bleknade det gradvis.


Växande St Paulia i dystert ljus

image139
Detta fotografi tog jag förra året, förmodligen någon gång samtidigt som
orkidéerna. Till en början tyckte jag att fotografiet hade fått för lite ljus, men efter ett tag insåg jag att det dystra ljuset ger bilden dess charm. Den gråa diffusa fönsterkarmen i bakgrunden smälter försiktigt in med krukans silverfärgade spetsmönster. Dessutom framhävs den vita dekoren, som i sin tur förstärker bladens klara gröna färg. Dystert men vackert. 

Undersökning, undersökning, undersökning, und...

Jag tror Anna och jag skrev ordet undersökning över 50 gånger idag när vi skrev slutdiskussionen till 100-poängs projektet. Det finns verkligen inga vettiga synonym till det ordet. Nåväl, lite kommer vi väl att få rensa. På svensklektionen idag fick vi fortsätta att titta på filmsnuttar ur Star Wars, för att bitvis kunna analysera filmens uppbyggnad med den Dramaturgiska modellen som grund. Det var faktiskt riktigt kul! Aldrig kunde jag tro att filmuppbyggnad rymdes i Svenska B-C. Och det vi lär oss är sådant som man verkligen inte tänker på när man ser på en film, men som blir så uppenbara när man väl känner till det. Som sagt, riktigt kul! Nu blir det väl att plugga lite projekt och fysik. Sedan blir det antagligen någon film eller tv, fast torsdagar är riktigt dåliga tv-dagar, så det blir förmodligen film.

Browniesarna ropar på mig

image138
Jag är verkligen sugen på brownies nu och väntar bara på att hasselnötterna ska passera genom dörren, tillsammans med alla andra matvaror som mamma och pappa precis är och handlar. Jag har hittat ett recept som är så sjukt enkelt, men så fruktansvärt gott. Mörk blockchoklad och finrivna hasselnötter ska det vara i. Så gott! Brownisarna får nog göra sällskap med mig när jag tittar på Grey's Anatomy ikväll.

Fröken Trötter

Jag är så fruktansvärt trött och klockan är inte ens 15.00. Jag får väl sitta och klappa mig i kinderna så att jag håller mig vaken, för ett tyskarbete ska skickas in till min lärare senast idag, och jag har ca en tredjedel kvar att rätta på grammatiken. Anledningen till min enorma trötthet är förmodligen att vi hade aktivitetsdag i skolan idag, och jag valde promenad runt Brunnsviken som aktivitet. Det var en mycket trevlig promenad i vårsolen med Anna och Kristin. Dock orkade vi inte gå de hela 12 km runt hela Brunnsviken, utan det sa stopp när vi kom fram till Järva Krog (promenaden började vi vid Norrtull). Men efter promenade var inte allt slut. Tusen bussbyten senare var jag framme i Stadbiblioteket där jag lånade en skönlitterär bok till svenskkursen. Det blev Gregorius av Bengt Ohlsson. Boken bygger på Doktor Glas av Hjalmar Söderberg, men skildrar nu hela berättelsen från pastor Gregorius perspektiv. Det otroliga är att den här boken är skriven 100 år efter Doktor Glas! Jag har endast hunnit läsa tre sidor i den, och jag är redan imponerad! Jag trodde att språket skulle vara helt annorlunda från språket i Doktor Glas, men det är faktiskt ganska likt. Precis den typen jag gillar. För er som inte läst den svenska klassikern Doktor Glas så rekommenderar jag den starkt. Ni vill väl veta varför vattenhuset i Kungsträdgården är döpt efter just denna välkända bok? 

Nyfiken orkidéblomma tittar fram

image137
För en tid sedan skapade jag kategorin Vackra fotografier, men tråkigt nog rymmer katergorin än så länge endast en bild. Så nu tänkte jag ändra på det, dock får vi se hur mycket jag hinner fotografera själv, då jag sällan har tid till det. Detta är en bild som jag tog någon gång förra året. Motivet är en rosa miniorkidé på svart bakgrund. Det är just bakgrunden som jag har experimenterat med här. Jag tycker det är så snyggt med svart bakgrund och har alltid undrat hur man ska få till den. Framkallar man i mörkrum räcker det att man har en relativt mörk bakgrund som man sedan får helt svart genom att skruva upp kontrasterna. Med digitala bilder är det inte lika enkelt. Det kanske låter lite roligt, men jag har faktiskt använt mig av en svart tröja som bakgrund. Och titta, det funkar!   

Filmkunskap och religion

Dagen har varit relativt bra, dock har det varit ansträngande att ta sig till skolan och sedan ta sig hem igen. Mamma var hos doktorn idag och fick veta att influensan kan hålla i sig i upp till en och en halv månad. Inte vidare kul. På svenska pratade vi film idag! Jag älskar film! Jag kan erkänna att Juan inte var den enda som tänkte på ljusstaken i Disney's Skönheten och Odjuret när vår lärare berättade om bröderna Lumiére. Kul att vi också fick titta lite på Star Wars, och applicera våra nyfunna kunskaper om filmkonsten på en så välkänd film. Idag är även dagen innan vi ska ha religionsprov. Jag är fortfarande lika förvirrad angående det. Det är så knepigt att själv hitta ethics om den branch eller denomination som man har valt att specialisera sig på. Jag har fortfarande inte hittat något. Fast jag fick lite tips från Pontus och Sebastian om att Wikipedia har en massa bra information om Ortodox Kristendom, dvs den gren som jag har valt. Dock vet jag inte ifall jag ska välja en denomination på den Ortodoxa Kristendomen, eller ifall jag ska köra generellt om hela grenen. Alla val gör mig galen!  Det är väl bäst att jag börjar leta fakta innan paniken tar övertaget om mig. Håll tummarna för mig på religionsprovet imorn!

Besök på KTH och shopping

Idag var jag och mamma ute på en liten utflykt i stan. Först åkte vi till KTH som hade öppet hus. Där fick jag lite mer information om eventuella utbildningar som jag vill gå. Dock är jag fortfarande lite förvirrad, eller nästan iallafall. KTH tilltalar mig, men jag vill att de ska ha utbildningen Arkitektur-Teknik!! Varför kan de inte fixa den?! Det är så mycket fixa och trixa om jag ska plugga på Chalmers i Göteborg, då det är den enda skolan i Sverige som har den utbildningen. Det betyder i sådana fall att jag redan nu måste ställa mig i bostadskö. Jag kan inte förstå att jag snart i sådana fall ska flytta hemifrån... Det känns som om högskolestudierna fortfarande är långt framför mig, så som de alltid har varit. Men, nu är de ändå så nära. Det är läskigt hur fort tiden går. Men iallafall. Efter besöket på KTH kikade vi in på H&M, som till min förvåning har fått in Organic Cotton-kollektionen! Och jag som har väntat och väntat, hur kunde jag missa? (Svar: Jag har varit sjuk!) Okej, jag såg inte alla plaggen, men det jag såg var inte imponerande. Den cerise-lila A-linjeformade klänningen tyckte jag var fin på alla bilder jag sett av den, men väl i butiken var det enda jag såg på den, en riktigt ful sömn mitt i klänningen! Inte vidare lyckat. Hursomhelst hade Zara riktigt mycket fina plagg! Jag, som har otroligt svårt att hitta den perfekta jackan/kappan, köpte faktiskt både en kappa och en jacka!! Kappan är verkligen underbar! Mörkblå med guldiga stora knappar och en nätt krage. Nertill har den en härlig vidd och två fickor på sidorna. Precis något i stil med vad jag önskade mig! Wiho! Jackan är jag däremot inte lika nöjd med. Modellen är riktigt fin, men det tunna materialet och de Duplo-liknande knapparna är jag inte lika övertygad om. Vi får väl se hur jag gör med den. Jag har iallafall min perfekta kappa. Det räcker för tillfället.  


Våren ger mig viljan...

...att göra allt! För en gångs skull har jag viljan att titta igenom alla universitet och högskolekataloger, sy, scrappa, retuschera bilder i photoshop... ja till och med plugga! Attans bara att det blev lite molnigt nu. Jag är verkligen en sån person som mår efter vädret. Hittade föresten ett erbjudande från Extrafilm, där man kan få 50 digitala fotografier framkallade på fotopapper för 0 kr + frakt 34,95 kr! Precis vad jag letade efter! För att erhålla detta erbjudande anger man endast erbjudandekoden backpacker. Jag måste bara bestämma mig för vilka 50 bilder jag vill ha. Nu borde jag väl ändå ta och skriva tyskan och plugga lite fysik. Och ja, idag tycker jag faktiskt inte att det låter så tråkigt. Mer vårväder tack! 


Grattis på 19-årsdagen Lena-Maria!

image135
Hoppas du får en underbar födelsedag! Massa kramar, Sandra.

Sjuk Samunia i skolan = dålig kombination

Var i skolan idag för första gången denna vecka, och jag kan verkligen rekommendera alla sjuklingar att stanna hemma tills ni är friska! Redan när jag satte mig i bussen till tågstationen (dvs efter att ta gått ca 100 meter) satt jag och flåsade. Tänk er då hur trött jag var när jag väl kom fram till skolan efter 40 minuter! Väl i skolan var det väl lite bättre. Jag hann med en hel del arbeten och så hann jag till och med ett möte med min projekthandledare Marianne. Det var lite kul att till och med hon (ja Marianne!) kommenterade min nya H&M-blus, som jag för övrigt bar första gången idag. Vi stod och pratade en stund om H&M och IKEA, vilket var jättekul med tanke på att hon lärde sig mitt namn först efter ett år (för er som inte vet så blandade hon alltid ihop mig med en klasskamrat som heter Sanna och också är brunhårig)! Kul var det iallafall! Riktigt lika kul var det dock inte när jag skulle åka hem igen. Inte ens I-poden fick spela musik i mina öron, och då är det alltså riktigt illa. Nu har en Alvedon bedövat mitt bankande huvud och jag ska snart krypa ner i sängen och titta på nya DVD-Peter Pan. Go Disney!


Som en bakelse

image132image133
Bilder från
Elle.se.

Jag har aldrig varit riktigt förtjust i tonvis med volanglager, tills jag såg den lila Gucciklänningen. Den är helt ljuvlig med sina fyra nätta volanglager och sin starka lila färg. Precis som en bakelse! Överflödig, men samtidigt sådär lagom perfekt. Den röda Gucciklänningen till höger är även den fin, dock inte lika perfekt. Jag förmodar att det som tilltalar mig extra mycket är kombinationen av volangerna med de korta ärmarna som den lila klänningen har. En annan "bakelseklänning" som är helt underbar är denna vackra kreation från Valentino. Den citrongula färgen matchar perfekt med det avbrytande sidenbandet i midjan. Dock stör jag mig på de genomskinliga puffärmarna. Klänningen skulle vara näst intill perfekt om man bara hade skippat dem och låtit klänningen ha vanliga korta ärmar. En kortare variant på en "bakelseklänning" från Valentino är denna fina puderfärgade. Söt och flickig med spretiga volanger. Me likey! 


Skolarbete och hosta

Det är fjärde dagen jag är hemma från skolan nu, på grund av sjukdom. Hostan tycks aldrig ge sig och jag är allmänt hängig. Ändå har jag ganska mycket att göra, bland annat måste jag arbeta lite med första projektversionen som ska lämnas in imorgon, och så måste jag och Carro skriva en labrapport i fysik som även den ska lämnas in imorn. Tänkte göra ett försök nu, men vi får väl se hur långt hjärnan orkar tänka.


Samunia suktar: Blus och armband

image124

Topshop.com har så mycket fina plagg och jag förstår verkligen inte varför butikerna i Sverige (iallafall den i Gallerian, Stockholm) inte har samma sortiment. Så mycket som jag pladdrar på om Topshop hit och Topshop dit, så kan jag erkänna att jag faktiskt aldrig har köpt ett enda plagg på Topshop. Inte ett enda! Om kedjan tar in de godbitar som finns i Storbritannien så lovar jag att spendera några slantar där. Eller jag behöver inte lova (inget tvång)... Det kommer bli svårt att hålla mig borta! Denna undersköna rosa blus 80% bomull och 20% siden finns på nätet, och jag håller verkligen tummarna för att den ska komma till Sverige. Please, please.
image126

Länge har folk här i bloggvärlden pratat om CC Skye och vilka underbara smycken de har, men jag har aldrig riktigt förstått det wünderschöna med just det märkets smycken. Tills jag såg detta armband. Dubbelvirat armband i svart skinn med 18 karats guldplätering. Där har vi nackdelen. Plätering. Jag är inget fan av att betala för kända märken, så om en vara kostar är det kvalitén som ska kosta, och inte enbart märket. För 2250 kr skulle man lika gärna få ett likadant armband, fast i 18 karats guld. Hursomhelst faller armbandet mig 100% i smaken, och för den som vill slå till finns det hos KyssJohanna.

Sjukling

Anledningen till att bloggandet stått still i nästan en vecka nu, är att jag är sjuk. Riktigt sjuk. Någon influensa eller nått. Men nu börjar jag nog bli lite bättre, och jag hoppas att jag kommer bli frisk så fort som möjligt. Det är så mycket man missar när man är sjuk. Har inte varit i skolan på två dagar nu och det känns som om jag missat riktigt mycket. Och så får jag dåligt samvete för att jag inte har orkat jobba något med de grupparbeten som ska in i slutet av veckan. Jag får väl ta och plåga mig fram till datorn imorn för att få lite gjort på labbrapporten i fysik och projektet. Om jag orkar.

"H&M loves Kylie"

image121H&M har gjort ett samarbete med sångerskan Kylie Minogue, resulterande i en begränsad kollektion bohemiska och eleganta strandkläder, med inspiration från Austarlien, dvs Kylie's hemland. Kollektionen, som kallas "H&M loves Kylie", ingår i badmodesortimentet och de femton olika modellerna kommer ut i butikerna i mitten av maj. Denna gång går även tio procent av intäckterna till den internationella välgörenhetsorganisationen WaterAid, som hjälper de allra fattigaste människorna att få tillgång till rent dricksvatten, sanitet och grundläggande hygienutbildning. 

Visst låter det bra?!

Fotograf: Sölve Sundsbo

Grattis på födelsedagen brorsan!

Grattis Konrad