Nada på stan

Hittade ingenting i stan idag. Fast på H&MDrottninggatan hade de den orangea söta vårkappan för ynka 249 kr (ord. pris 798 kr)! Synd bara att det inte var den svarta, då skulle jag nog slagit till. Annars förstår jag inte vad som har hänt med klädutbudet i Stockholms butiker för tillfället. Så mycket kläder och det mesta är bara skit. Så trist. Höstkollektionerna var ju toppen. Vad är det som har hänt?! På Åhléns hittade jag iallafall min nya besatthet, som mamma tipsade mig om redan för en veckan sedan. Parfymen Insolence från Guerlain. Hur underbar som helst! Sprayade en provsticka och stoppade den i min kappficka. Gissa om det luktade överallt där jag gick? Så otroligt fin och söt. Som en liten karamell. Den måste jag ha så fort som möjligt, annars kommer jag antagligen sniffa slut på alla flaskor som finns på Åhléns.

Nu ska jag och Anna handla, och sedan ska jag och några kompisar till Hanna och grilla. Efter det blir det antagligen någon brasa som man kan värma sig vid. Mysigt! 

Balklänning och Valborg

Ojojojo, så mycket jag har sytt nu i helgen. Det är förstås min gula balklänning som jag har försökt få ihop, men än är den inte helt klar. Jag ändrade modellen lite, så den ser inte riktigt ut som den jag ritade för några veckor sedan. Istället för att den är helt rak över bysten, fick den bli lätt omlott. Nu har jag endast det svåraste kvar på den, dvs att fixa överdelen så att den sitter snyggt över brösten, samt justera rätt längd på axelbanden. Fast det får nog vänta till imorgon. Idag hade jag tänkt ta en runda på stan och senare ikväll blir det kanske valborgsfirande med kompisarna på Djurgården. Det finns väl en brasa på Djurgården, eller?

Mösspåtagning

Idag fick vi äntligen sätta på oss studentmössorna! Det verkar som om många skolor i Stockholm hade mösspåtagning idag, då de vita mössorna syntes lite här och var på stan. Det verkade som om folk tyckte det var jättekul att titta på oss mössklädda studenter som ivrigt ville visa oss för allmänheten och verkligen bevisa att snart, snart blir vi en del av den högre folkskaran. Efter mösspåtagningen, som bjöd på underbar sång från Kristin (!), begav vi oss till Gamla Stan för att njuta av lite glass vid bryggan vid Slussen. Så härligt underbart. I den stunden var det verkligen sommar, och jag hade sådan lust att dra av mig strumpbyxorna och steka mina spökvita ben i det gassande solskenet. Men det gjorde jag såklart inte. Efter en stunds skön avkoppling där, åkte vi till Humlegården där en stor del av klassen hade samlats för gemensam grillning. Tyvärr tror jag inte att det blev någon grillning, men en liten trevlig stund blev det iallafall. I parken rådde en allmän trevlig stämning med en mängd tredjeklassare från olika skolor med studentmössor på huvudena. Förutom då de civilklädda poliserna som gick runt bland allt glatt folk och hällde ut öl på gräsmattan. Jahaja. Så kan det gå. (Appråpå repliken "Så kan det gå" som jag har för mig används hur mycket som helst i boken Slakthus fem. Visste ni att författaren Kurt Vonnegut dog för bara några veckor sedan?)


Torsdag

Jag fick jobbet på svenskan, hihi! Synd bara att det inte var ett riktigt jobb och att CV:t som jag skrev var påhittat. Men men. Efter skolan begav jag mig på en liten tur på stan, främst för att leta efter en studentklänning. Som vanligt hittade jag inget jag gillade. I helgen ska jag sy min balklänning, och jag hoppas verkligen att den blir bra. Annars blir det panik! Jag fick min balinbjudan igår. Men balen är först om tre veckor. Imorn är det mösspåtagning som gäller. Värst vad hackigt jag skriver idag. Är nog för att jag är trött, trots ca tio timmars sömn. Nu ska jag se Casino Royal. Shaken or stired? Who cares!

Citat

Hugo under dagens samhällslektion och diskussionen om alkohol, i detta fall om att bli för full på krogen.

"Man blir utslängd från krogen och förfruser liggandes på gatan, eller så går man och slår ner någon eller våldtar någon".


Märschenstrasse

Visste ni att Tyskland har en sagogata som är 600 km lång? Längs gatan kan man se bröderna Grimms sagor och landskapen från dessa. Åh, vad jag skulle vilja åka längs hela gatan!

(Tack Caroline som berättade om denna gatan som man helt enkelt inte får missa!)


Tre saker

Tre Saker som skrämmer mig

Ovissheten om vad som händer med en person efter döden
All ondska som finns i världen
Att åka vattenskoter eller simma vid stora fartyg (jag vet inte varför jag blir så rädd av det, men så är det)

Tre "personer" som får mig att skratta


Min familj
Mina vänner
Knasiga roliga personer


Tre saker som jag älskar


Att skratta och att få andra att skratta
Lancômes doft Hypnôse (jag sniffar på den nästan varje kväll innan jag går och lägger mig)
Aerosmiths låt Dream On (så sjukt bra att jag får rysningar varje gång jag hör den)


Tre saker jag hatar


Mina grannar
Spindlar
Blodpudding


Tre saker som finns på mitt skrivbord

Min laptop
En kruka med en massa penslar (mest oanvända)
Mitt citrusträd


Tre saker jag gör just nu


Skriver detta inlägg
Lyssnar på Johnossi
Smetar på lypsyl på läpparna (jag är beroende, jag vet)


Tre saker jag vill göra innan jag dör


Bestiga ett högt berg (pappa tycker jag är dum i huvudet och kallar det att begå självmord, men fattat känslan)
Volontärarbeta i Afrika
Designa och konstruera en världskänd vacker och tidlös byggnad som människor kommer att uppskatta i hundratals år

(Jag kan rabbla upp tusen andra saker jag vill göra innan jag dör, för den som vill veta, haha)

Tre saker jag kan göra


Dra mina armar framifrån och över huvudet till ryggen utan att släppa greppet 
Simma fjäril
Övertala personer (eller, oftast går det bra)


Tre Saker jag inte kan


Franska
Nudda näsan med tungan
Gå på händerna


Tre saker jag skulle vilja lära mig


Franska
Spela piano riktigt bra
Sjunga fint


Tre favoriträtter


De Volai (Ingen aning om hur det stavas, men det är en polsk rätt där man rullar ihop en kalkon- eller kycklingfilé och fyller rullen med smör och ost innan man panerar den)
Sushi
Mammas fisksoppa med saffran och grönsaker


Sen när har kunden fel?!

7.40 vaknade jag av att mina sjukt korkade, primitiva, ointelligenta, själviska grannar slog på musiken så att min vägg dunkade. Jag som ändå skulle upp tio minuter senare, varför var de tvungna att slå på musiken och förstöra min morgon?! Det finns inget värre än att vakna av något irriterande ljud. Det kan förstöra hela min dag. Men just idag blev det inte så. I skolan var jag visserligen trött (ja, tio minuter är mycket), men samtidigt på strålande humör. Det är ju varmt ute och sommaren närmar sig.... Kan man vara annat än glad en sådan dag? Och extra glad blev jag när vi fick feed back på tyskpresentationen som vi hade förra veckan. Min lärare sa till mig: "Asså vännen ditt uttal är så vackert". Jag blev så glad att jag fick muskelvärk i kinderna för att jag log så mycket, haha!

Efter skolan skulle jag reklamera min silk-kashmir kofta från Zara som har tappat passformen helt efter två tvättar. Jag började med Zara på Drottninggatan, men där kunde jag endast få byta kofta till en annan vara just i den stunden. Hon som jag pratade med sa att hon ändå var snäll då, eftersom att hon egentligen inte tyckte det var något fel på koftan. "VA?!", sa jag. "Ser du inte hur den drag ihop sig här fram?" Tydligen såg hon inte det, och jag lämnade butiken tillsammans med koftan. Då bad jag istället mamma hjälpa mig. Jag kan inte förstå hur butikspersonalen kan behandla ungdomar med mindre respekt än "vuxna". Medan jag väntade på mamma utanför Zara på Hamngatan, träffade jag alltid lika glada Nadine. Hon kände också igen det där med att reklamera tillsammans med sin mamma. När mamma och jag väl skulle reklamera kofta så var det samma visa denna gång. Butikschefen kunde verkligen inte förstå vad jag menade och sa hela tiden att alla vet att kläder ändrar passform efter tvätt, och jämförde silk-kashmir koftan till ett par grova bomullsjeans! Är hon dum i huvudet eller? Det är väl inte självklart att alla plagg ändrar passform?! Speciellt inte mitt på magen. Och de flesta butiker har väl reklamationsrätt när ett plagg tappar passformen trots att man har föjlt tvättrådet. Sedan pratade hon också om att det var en smaksak om huruvida man tyckte att koftan satt fint eller inte. Jaha, gillar man plagg som drar ihop sig på magen så visst, men det gör inte jag! Och föresten så stod det inte någonstans att koftan skulle ändra passform efter två tvättar. Hade jag sett det hade jag aldrig köpt den. Det sjukaste var ändå när mamma började bli riktigt arg och otrevlig mot butikschefen, och butikschefen sa: "Ju mer arg och otrevlig du blir, desto mindre lust har jag att hjälpa er". Va?! Vadå mindre lust?! Det är väl därför hon jobbar där, för att hjälpa kunder?! Efter ett tags livlig argumentation och lite bråk gav hon iallafall efter och jag fick tillbaka mina pengar. Men en sak är iallafall säker. Jag ska aldrig mer handla på Zara på Hamngatan. Förmodligen skiter de fullständigt i ifall de förlorar en kund, men jag vägrar att vistas i en butik som har så fruktansvärt dålig service och syn på kunder. De kan slänga sig i väggen och tugga tegel (uttrycket lånat av Louise).

Ikväll hade jag verkligen lust att gå på några klasskompisars skiva, men ingen ville gå med mig, och jag vägrar gå själv=( Så det blir väl förmodligen Grey's och kanske lite tittande på serien Heroes, som min
Konrad har lånat mig. Den ska tydligen vara riktigt bra. Vi får väl se.


Ett splittrat Creed = Scott Stapp + Alter Bridge


Creed, ett av mina absoluta favoritband, splittrades för några år sedan. På något konstigt sätt har jag helt missat att sångaren Scott Stapp har gått solo och att resten av bandet har skaffat en ny sångare och startat bandet Alter Bridge. Så kan det gå.

Scott Stapp - The Great Divide

En trötthärlig måndag

Idag är jag trött och har ont i huvudet, men det var iallafall skitkul på skivan igår. Stället var inte mycket att hurra för, men Anna och jag hade kul. Det var mest datanördar där och det var så kul att se när de, iklädda sina kostymer, med stela gungande steg försökte dansa, haha. Nej, vad hemsk jag är. Träffade även på Teo från VRG Jarlaplan, som jag hade tyska med i ettan. Han ska nog minsann få en liten ond blick när jag ser honom nästa gång... Vadå hellre röka? 

Idag hade jag endast en lektion, svenska. Eller kan man kalla en oseriös, slapp, ej lärarledd arbetsintervju för lektion? Och Beatrice (Douglas som hade skrivit en jobbansökan där han var en kvinna) som bara satte sig ned alldeles tyst framför mig och Sebastian som skulle intervjua honom, och började skala och äta en banan! Haha, så kul!

Nu blir (så svårt att gissa) fysik!

Grattis på 19-årsdagen Anna!


Lilla Anna fyller 19 idag! Grattis på dig!

Söndag

Även idag ägnar jag nästan hela dagen åt fysikpluggandet. Konstigt nog går det lite bättre idag än igår. Det är ju iallafall bra. Senare på kvällen blir det studentskiva. Men fram tills dess.... tataTA (fanfarer): Fysik!

Kärringstopp

Körde manuell bil för första gången idag! Weeiii! Det var inte så svårt med kopplingen som jag trodde det skulle vara, men jag fattar inte att det ska vara så fruktansvärt svårt att starta bilen och få igen den, utan att få kärringstopp. Pappa som satt bredvid och var min lärare trodde jag skulle förstöra bilen, haha. Men kul var det!

Lägg märke till att jag endast nu tog en kort paus från fysikpluggandet. Oki då, innan köpte jag en dubbelnougat på Statoil, men det gills inte, haha! Nu måste jag få vila mina tröga hjärncellerna. Förmodligen med en film. Om det går nån bra på tv nu.


Betyg?

Fysikpluggandet gör mig deprimerad. Det går så fruktansvärt kasst. Ska det behöva vara så att ett enda betyg ska avgöra ens hela framtid?! Hatar dagens stora fokusering på betyg. Den gör mig galen.

Fredag kväll

Projektet är äntligen inlämnad, samhällsarbetet likaså. Så skönt! Fick för övrigt tillbaka religionsprovet, som faktiskt hade gått mycket bra. Efter skolan åkte jag som sagt till Kristina för att prova balklänningen. Den satt ganska ok, dock kanske lite lite tight upptill. Ska nog sy min klänninge, men om den mot förmodan skulle bli riktigt dålig, har jag iallafall Kristinas klänning som nödlösning. I helgen blir det bara fysik, fysik och återigen fysik. Har vä sisådär 70 tal kvar att räkna, så egentligen bör jag väl börja så fort som möjligt. Frågan är väl ifall man orkar på en fredag kväll?

Dagen som komma skall

Ha! Igår fick jag äntligen lära mig Yakusuki kumite 3 på träningen! Och det bästa.... jag kommer ihåg (till skillnad från de två första)!! Ska försöka träna riktigt hårt nu så att jag i juni, den 9:e, dvs dagen efter min student och slutskiva, kan gradera mig! Synd bara att jag inte hinner ta svart innan jag förmodligen flyttar till staden där jag ska plugga, om jag nu inte blir kvar här i Stockholm. Men bara jag kommer ett steg närmare svart så är jag nöjd och glad.

Idag ska jag till skolan som vanligt. Anna och jag ska lämna in projektet klockan tolv, och därefter är det sångträning på vår mösspåtagningssång. Efter skolan ska jag kanske åka hem till Kristina och prova balklänning. Vi får se ifall den passar och ifall jag slipper sy en egen. Fast jag skulle gärna vilja sy min egna, men det kan jag ju ändå göra, även ifall jag nu bestämmer mig för att låna hennes.

Das ist ja alles! (Haha, jag är på tyskpratarhumör. Hela veckan har jag gått runt och snackat tyska med mig själv, haha.)

"Har du muskler?"

Pjuh. Har knappt tid att andas på grund av alla skolarbeten och prov som tynger mig för tillfället. Igår var det tyskaredovisning av staden Münster, och imorn ska samhällsreflektionen om sociala frågor, samt projektet in. Nästa vecka på tisdag är det fysikprov och jag har väl sisådär en 70 tal kvar att räkna i boken. Nu förstår ni nog varför jag är stressad. Med det sagt måste jag återgå till att skriva samhället. Sedan blir det träning, ifall jag nu hinner gå på den (måste hinna!).  

Haha, tänkte bara säga en rolig sak som hände på bussen på väg till skolan idag. En stor dagisgrupp med säkert 20 barn gick på bussen, och bredvid mig satte sig en liten flicka. Hon vände sig upp till mig och frågade, mycket oblygt, ifall det gjorde något ifall det blev lite trångt, då även hennes kompis ville sitta på vår två-sitsiga rad. Jag svarade henne med att maka in mig lite mot fönstret och fortsatte läsa i min bok som låg öppen i mitt knä. Helt plötsligt fråga den lilla flickan mig: "Har du muskler?", och jag hör mig själv svara: "Ja det har vi alla". Hon berättar då att hon såg en kille som var jättesmal som gick runt så häääär, säger hon medan hon slappt slänger med överkroppen. Haha, snacka om samtalsämnen! Frågade vi också främlingar på bussen om såna saker när vi var små? Jag kommer faktiskt inte ihåg.

Arghh...!!

Känns som om jag går runt och morrar hela dan idag. Det börjar bli riktigt stressigt med att hitta studentflak, och när vi väl hittar ett så är det så fruktansvärt dyrt att det inte är sant. Hur kan folk ta så mycket pengar av fattiga (iallafall jag) studenter?! Helt sjukt. Nu ska jag göra klart ett tyskarbete och sen blir det träning. Då får jag väl slägga ut mina agregationer på något väl utvatl offer... eller slumpat!

16:e april?!

Sista ansökningsdagen till högskola och universitet är 16 april, alltså inte 15:e igår. Och jag som höll på att stressa ihjäl mig igår. Aja, jag har iallafall gjort det. Idag var det skitkul att komma tillbaka till skolan och se alla bekanta ansikten. På svenska pratade vi jobbansökningar och under de två kommande lektionerna ska vi söka jobb hos varandra och gå på samt hålla intervjuer. Snacka om kul! Jag ska söka ett mäklarjobb. Efter skolan sprang jag till Arkitektskolan och lämnade in min hemuppgift. Sedan var det raka vägen hem till mina höga läxhögar. Jag glömde poängtera vädret! Det är ju så varmt! Idag var den första dagen som jag åkte in till stan utan min kappa, hihi. Så härligt.  

23.45 klar med ansökan

Jag är så fruktansvärt dum i huvudet som inte förberedde mig inför ansökan till högskolan tidigare. Sedan halv elva nu ikväll har jag suttit och försökt klicka mig fram för att välja mina utbildningar. Och jag som inte ens kan orientera mig på studera.nu! När klockan väl var tjugo över elva, och jag hade fällt en och annan stresstår, kom Konrad hem och hjälpte mig. Tack gode Gud att jag har en sådan broder! Så nu har jag sökt mina utbildningar, och kan äntligen låta hjärnan vila. Hela dagen, och hela gårdagen för den delen, ägnade jag till att göra den idiotiska hemuppgiften till arkitektprovet. Vem kunde ana att det skulle ta så lång tid?! Imorgon ska uppgiften lämnas in. Har skrivit ut vägkarta och allt för att hitta, hihi. 

Nu ska jag sova. 

Skynda fynda!

Haha, rubriken låter som en typisk loppisslogan. Idag är loppis-rubriken väldigt passande då Hanna och jag har sprungit i lite olika secondhandaffärer. Först åkte vi till Läkarmissionen där jag köpte en väldigt fin stor (!) svart skinnväska. Otroligt fin, och sådär lagom "antiksliten". Dock ska pappa hjälpa mig att fräscha upp den. Jag såg en liten svart YSL-väska (?) i svart skinn och jag funderar fortfarande på ifall det var en äkta eller inte. Förmodligen var den oäkta, men det hade varit ganska trevligt om den var äkta. Efter Läkarmissionen, som Hanna och jag måste besöka mycket oftare, åkte vi till nyöppnade Myrorna i Sundbyberg. Förvånad blev jag när jag möttes av en ganska ren och fräsch lokal som var otroligt stor och fullproppad med allt möjligt. Dock hittade jag ingenting av intresse där. På väg tillbaka till pendeltåget fick jag syn på en liten loppisaffär som jag var tvungen att titta in i. Det mesta var onödigt skit, men bland alla saker hittade jag ett par solglasögon... RayBan Wayfarers... för 50 kr! Nu tror ni förstås att jag köpte dem, men dessvärre gjorde jag inte det. De var något för breda för mig och en liten bit av plastbågen hade lossnat, men det största problemet var att själva glasen var utbytta till nå förstoringsglas, ni vet sådana där typiska glas som gamla människor har i sina glasögon. Det kanske inte är så konstigt, med tanke på att den gamla tanten som sålde dem, sa att hon hade fått dem av sin brors flickvän förra året (eller nåt sånt). Jag kan tänka mig att hon måste ha varit runt 70 år. I och för sig kan man ju byta ut glasen och fixa till bågarna, men det kostar ju också pengar. Men ifall någon är sugen så hittar ni just denna tant på onsdag, torsdag och fredag nästa vecka i en källarlokal i Sundbyberg. Om man går längst Sturegatan (observera att det är Sturegatan i Sundbyberg, inte city) från Sundbybergs station, så ligger lokalen på en tvärgata (kanske andra eller tredje tvärgatan) på vänster sida om Sturegatan och på höger sida av själva gatan. Det står iallafall markerat med skyltar att det är en auktionsmarknad, eller liknande, så det går inte att missa.

Skiss drömkappan

image166

En sådan A-linje kappa är min störta dröm just nu på kappfronten. Flickigt och enkelt, men samtidigt lekfullt och speciellt. Frågan är väl bara vart man kan hitta en?

Spring på stan

image165Flera timmars spring på stan och ändå kom jag hem helt tomhänt. Jag fattar inte hur jag lyckas. Jag är verkligen inte en typiskt shopaholic som inte kan röra sig ett steg utan att spendera några sedlar. Hanna och jag sprang ju runt i säkert 20 seconhandbutiker på Söder. Jag som verkligen var sugen på att köpa lite nytt, men jag måste erkänna att vissa butiker gav mig kväljningar. Den enda butiken som jag tyckte om var nog Judith Secondhand. Dock var priserna något höga. På Weekday hittade jag Henrik Vibskovs Andy-solisar som är grymt snygga. Provade de svarta och de satt faktiskt ganska bra. Synd bara att priset inte är lika bra. Och på Bar O'd Mar hade de KJL äpplena i många nya färger, bl a den underbara pärlemorfärgen. Där kan man även köpa de omtalade Coco is dead-halsbanden från Alex and Chloe. Nåja, vi fick iallafall lite motion.

Bild från KyssJohanna.

Vem sa att dagens var den bästa?

Jag har läst mina första artiklar i DN idag! Visserligen är det gårdagens DN, men det är ju inte precis så att de nyheterna är gamla. Jag är så stolt över mig själv! Jag måste erkänna att DN är så mycket bättre än Aftonbladet eller gratistidningarna som City och .SE.

Snart ska Hanna och jag fara iväg till staden, närmare bestämt Södermalm, där vi ska rota igenom det enorma secondhand-utbudet. Jag är en sådan person som tycker det är ganska äckligt och ofräscht med begagnade kläder, även om plagget är i toppskick och sparsamt använt. Jag antar att det är min lilla fobi. Dock tycker jag att det är ok med begagnade skärp, väskor och smycken. Men vi får väl se, jag kanske minst sagt hittar världens fynd. Yey, dream on.


Va?! Är det stängt??

Ok, jag erkänner. Det blev ingen fysik på morgonen som jag hade tänkt, men en outline på samhällsarbetet fick jag allt ihop. På eftermiddagen styrde Hanna och jag stegen till Läkarmission i Vinsta som vi tänkte besöka för allra första gången. Hanna fick den briljanta idén att gå hela vägen från vårt lilla Skälby till Vinsta. Vädret var relativt behagligt, men mina Hush Puppies moccasiner är ganska nedtrampade, så det tog inte så lång tid innan hälarna började värka. Någon timme senare var vi väl framme vid Läkarmissionen och såg verkligen fram emot att få frossa i gamla använda illaluktande prylar. Precis när suger är som störts ser vi den gula lappen på dörren: Öppet Onsdag till Söndag, och Hanna och jag brister ut i kör: Va?! Är det stängt?? Snacka om typiskt. Vi har alltså gått hela vägen från Skälby till Vinsta till en butik som är stängd. Lyckat. Istället fortsatte vi till Vällingby centrum, som jag för övrigt inte besökt på år och dar. Jag har ju inte ens sett att de har bytt tak över halva centrumet! Som den Spara jag är spenderade jag inte en enda slant. Inte ens på vattnet som jag drack på McD, medan Hanna försiktigt smuttade på sin Cappuccino (stavas det så?). Väl inne på McD passade jag även på att snylta en DN. Japp, jag ska nog minsann bli allmänbildad och insatt i politiken. (Vi får väl se hur länge jag orkar hänga med.) Så nu sitter jag här med en DN, City och .SE, som jag noggrannt ska läsa igenom. Det vill säga efter träningen, och efter att jag gjort de tusen saker jag måste göra innan jag får tid att läsa en dagstidning. Fick för övrigt den första numret av Modette idag. Riktigt bra läsning, speciellt reportaget om bikinins historia (älskar såna tillbakablickar), men om jag måste kritisera på något så är det väl ändå de dystra färgerna som genomsyrar hela blaskan. Men det är väl som man brukar säga insidan som räknas?

Hur tar man tillvara tiden?

Fyra dagar av lovet har redan gått utan att jag har gjort något vettigt. Nästan alla vänner är bortresta, vilket lämnar mig helt ensam. Därför planerade jag att läsa mina tre (fyra) böcker som ändå måste läsas ut efter lovet, plugga på som bara den i alla ämnen, speciellt i fysiken som jag måste få MVG i för att komma in på min drömutbildning, sy min balklänning, hänga upp mina gamla familjefoton och säkert tusen andra saker som jag inte kommer på just nu. Har jag då gjort något av detta? Självklart inte. Det sorgliga är att jag inte ens kan förstå vad jag har lagt min tid på. Tiden är ju så värdefull och bör verkligen hanteras med varsamhet. Därför har jag nu bestämt att jag ska börja med samhället och fysiken idag. Åtminstone göra en outline och räkna ett tal. Det borde jag väl klara, eller?

Igår blev saxen sugen att vara lite brutal mot mitt hår. Tur att brutalt i detta fall betyder något bra. Ca fem cm av håret kapades, vilket på en gång resulterade i en friskare kalufs. Nu är jag redo att göra en hårreklam där modellen överdrivet slänger med de långa stråna, eller lekfullt knyter det runt halsen.

Annandag Påsk med tv-jakt

När jag vaknade imorse täckte ett tunt snötäcke världen utanför. SNÖ!! Varför?! Den högre makten bestämde sig ju att ge oss vår, så vart ifrån kom vintern tillbaka? Aprilvädret är som känt alltid skumt, men det är alltid lika störande när man måste dra fram vinterskorna som man två veckor tidigare gömt i garderoben, för att låta de ligga i mörkret tills sent i november. Vissterligen har all snö redan smält bort, men jag skulle inte hurra för det. 

Klockan kvart över nio imorse gav familjen sig iväg till Net-On-Net lagershoppen i Veddesta för att köa fram tills de öppnade klockan tio. Anledningen? De hundra första kunderna fick ett varsitt påskägg med en liten gåva i, däribland kameror, bärbara CD-spelar, hörlurar, en 26" LCD-tv (som alla i kön hela tiden räknade ut hur stor chansen var att just de skulle få den) samt rabatter till butiken. Jag och min bror fick såklart rabatterna som vi ändå inte tänkte erbjuda och istället gav bort, medan mamma fick hörlurar och pappa en bärbar CD-spelare. Frågan är bara hur länge de kommer ligga hemma och skräpa innan vi bestämmer oss för att ge bort dem. 

På eftermiddagen bestämde sig mamma och pappa att vi skulle köpa en ny tv till vardagsrummet, då vår 18 år gamla 34" Sony börjar bli riktigt riktigt gammal och seg. Varje gång man stänger av den smäller den till, haha! Efter besök i varje hem- och elektronikbutik köpte vi en Sony 40" LCD Full HD-tv. Det roliga är att från att inte ha kunnat något om LCD-tv har man nu lärt sig alla olika benämningar och grejer som de olika apparaterna kan innehålla. Kul med ny tv, men jag har faktiskt fäst mig vid vår gamla. Jag tror till och med att den är äldre än mig, så jag har ju praktiskt taget vuxit upp med den. Mitt tredje syskon.  





Skiss på balklänningen

image164
Skissade lite på min balklänning igår och idag lekte jag med bilden i Photoshop. Såhär vill jag iallafall att klänningen ska se ut framtill. Enkelt, men samtidigt flickigt och fint. Vi får se om jag orkar börja sy den idag. Jag tror att jag måste köpa gul tråd till overlocken också.

Brorsans blogg

Min bror Konrad har även han skaffat sig en blogg. Kika gärna förbi där, så blir han nog glad!

Porträtt: Yves Klein

image163
Den franske konstnären Yves Klein föddes i Nice den 28 april 1928. Idag räknas han till en av efterkrigskonstens största konstnärer. Dock varade hans konstnärskarriär inte länge, från 1954 till 1962, då han 34 år gammal dog av en hjärtattack. I början av sin karriär gjorde han ett flertal monokroma verk i
olika färger. Dessa enfärgade tavlor väckte till en början stark skepticism. Istället för pensel använde han roller och uppfattades ha mer gemensamt med en industriell målare än en konstnär. Klein däremot ansåg att konstens essens finns i färgen och efter några år utvecklade han en egen blå färg som han tog patent på, den så kallade International Klein Blue (IKB). 1957 ställde han ut sina första verk målade med denna färg, som även senare dominerade i hans konst. Förutom en mängd monokroma tavlor utförde han även performancekonst där han lät nakna kvinnor täckta med blå färg göra avtryck på dukar. Klein utförde även eldkonst där han använde olja och eldkastare som verktyg till sina dukar. Han har även gjort "Steget ut i ingenting" ("Le Saut dans le Vide") - ett fotografi som visar självaste Yves Klein när han med utsträckta armar kastar sig ut från en byggnad.

Visste ni att IKB har beteckningen #0000FF?


Aerosmith - Pink



Denna musikvideo är den första som jag såg av Aerosmith. Det var ett bra tag sedan, och jag kommer ihåg att jag, min bror och mamma såg den tillsammans och tyckte den var jätteknasig. När jag tittar på den nu kan jag inte låta bli att skratta för mig själv. Den är så härlig, låten likaså.

Kloka ord av Marie Curie

image162

Påskaftonens planer

Snart ska jag och familjen fixa iordning vår påskkorg, som vi sedan åker till Johannes kyrka med för att få äggen välsignade av prästen. En polsk-katolsk tradition om ni undrar. Ska bli trevligt. På kvällen blir det påskmiddag med familjen hos några vänner. Igår tittade jag för övrigt igenom lite info om den utbildning som jag vill gå på Chalmers. Jag som trodde att de krävde arkitektprovet, men nej, de vill att man gör ett matematik-fysik prov. Och bäst är nog att göra provet också, då en tredjedel av de 30 platserna som finns tillsätts genom provet. Därför antar jag att det blir mycket matte och fysik-plugg nu på lovet. Men vill man lyckas får man väl offra en slant.


Hörsnäckor som halsband

image160image161
Bilder från
Anna Tascha

Gillar dessa halsband från Anna Tascha riktigt mycket. Designen är cool och idén finurlig. Snyggt!

"Vilken tant du är"

Igår sprang jag fram och tillbaka nästan hela dagen. Först till skolan sedan en runda på stan med Hanna, som för övrigt köpte det gröna äpplet från Guldfynd. Butiksbiträdet var verkligen förvånad över att så många personer hade frågat om det, eftersom att många Guldfynd-butiker inte ens har hunnit hänga ut halsbanden. Jag förklarade att många har fått tipset genom bloggar och då såg man verkligen hur allting hamnade på plats i hennes huvud. Roligt var det även när hennes medarbetare kom till kassa och inte fattade vad en blogg är. Den första tjejen stämplade genast henne genom att säga: "Vilken tant du är". Efter den lilla runda med Hanna sprang jag tillbaka till skolan där jag och Jenny sökte igenom hela skolan efter påskgodis som både Elevrådet och Kamratgruppen hade gömt på morgonen. Tråkigt bara att vi inte hittade något. När väl alla var färdiga med sina projektinlämningar bar det av mot Malin. Tacos (med äcklig vegetarisk färs) och film blev det. Äntligen fick jag se Paris, Je t`aime. Den levde dock inte upp till mina förväntningar. Jag hade förväntat mig att de små kortfilmerna skulle flätas samman mer i slutet, ungefär som i Love Actually. En trevlig kväll var det iallafall och nu har jag lov.

Sociala frågor?

Sitter här och försöker komma på vad jag ska skriva om inom ämnet Sociala frågor på samhällskunskapen. Hemlöshet är intressant, men det är redan några som har valt det och jag vill gärna ha något "unikt". Hmm, inte lätt det här. Någon som har nåt förslag?

Studentmössan!


Wiho, den kom idag! Vet bara inte ifall jag vågar prova den. Alla tjatar om att det betyder otur. Men jag drar nog på den på huvudet idag ändå. Jag måste ju se ifall den passar.






Nu vill jag sova

Jag förstår mig inte på mitt huvud. Imorse vaknade jag av mig själv och var inte alls trött. Sedan under fysiklektionen kände jag att ögonlocken försiktigt blev tyngre och tyngre. När jag väl var på väg till pianolektionen och polskan så trodde jag verkligen inte att jag skulle klara av dagen. Jag var så fruktansvärt trött. Och då menar jag inte trött som i att ta en liten tupplur, utan trött som i att sova i 100 år! Hemskt. Och snart ska jag på träning. Sen får jag sova. Iallafall i åtta timmar.

Äppelhalsband från Guldfynd

image155

En skön av avslappnad dag som denna fixade jag några bankärenden och slank även in på Guldfynd. Där hittade jag detta fina äppelhalsband som Anna har tipsat om. Eller rättare sagt så fick jag fråga om halsbandet eftersom att det är så nytt att butiken inte hade hunnit hänga ut dem. En liten kopia på KJLs halsband som endast kostar 69 kronor. Inte dåligt inte! 


Andy-solisarna från Henrik Vibskov

image152

image153
Bilder från
Tresbien-shop.

Dessa solglasögon från Henrik Vibskov är hur fina som helst! Jag är precis på jakt efter ett par nya solisar, men funderar på ifall jag ska investera i ett designerpar eller ett billigt par. Är lite osäker på ifall plånboken kommer hålla nu när det är "inför studenten-tider". Men ack så fina de är!


Mycket på en dag

Igår skrev jag högskoleprovet och jag vill aldrig skriva det igen. Mer tänker jag inte kommentera. Idag är det så fint väder och jag har faktiskt solat lite. Dock inte i bikini, kände att det skulle bli lite kallt för det. Jag och mamma gick en promenad till Statoil där jag köpte nya Elle för 10 kr. Nice. Sedan gick vi förbi en tygaffär för att kolla tyger till balklänningen och studentklänningen. Jag blev faktiskt lite osäker på ifall jag verkligen kommer att lyckas sy en fin klänning. Men vi har lite gult tyg hemma, eller ganska mycket faktiskt, som jag tänkte försöka sy en balklänning av. Tänk Anne Hathaway med sin ljusa hy iklädd sin gula klänning på någon gala förra året (kommer inte ihåg vilken), med mina underbara svarta 10 cm höga mockapumps och en svart kuvertväska. Så fint. På vägen hem stötte vi på min granne som skulle köra vårt studentflak. Tyvärr meddelade han att flaket inte blir av. Sorgligt men sant. Så nu börjar flakjakten igen. Nej, nu ska jag ta bort spindeln som hänger på datorskärmen. Sedan blir det ut i solen. Ciao!