Är det lördag?

Efter att pendeln, som nu under sommartid endast går två gånger i timmen, blivit inställd missade jag mitt tåg till Uppsala igår. Som tur är har jag otroligt snälla föräldrar som skjutsade mig hela vägen till Uppis. Vad skulle jag göra utan dem? Ska dock klaga till SL. De kan inte behandla folk på det sättet, speciellt inte när busskorten är så dyra som de är och priserna stiger stup i kvarten. Folk borde faktiskt säga ifrån!

Uppsala var roligt. Var nog en av de roligaste kvällarna med tjejerna som vi haft. Tänk grillning på taket med utsikt över typ hela Uppsala, god mat, rosévin och massa konstiga frågor som poppar upp efter att man fått i sig några glas. Kan säga att jag lärde mig en hel del igår faktiskt!

"Jag har nåt i håret. Jäklar, det är grillen!"
- Malin


Uppsala bjöd även på lite shopping. Blev en hel del för min del, men för att ha pengar till Arvikafestivalen åker nog mer än hälften tillbaka till affärerna imorn. Dock köpte jag världens finaste klänning på HM. Den är min, my own, my precious. Den stannar hos mig. Kosta vad den vill. Får väl svälta två dagar i Arvika, för det är den lätt värd!

Denna kväll bjuder dock på helt andra bullar. Pauline fyller 20 och det firas med ett dunderkalas hemma hos henne. Ska bli trevligt att träffa lite folk man inte sett på år och dar. Sånt tycker vi om.


Veckan som gått

Midsommar på Axels land var skitkul! Midsommarlunch, kransflätning där jag försökte lära killarna hur man gör fina midsommarkransar (resulterade i deras fall i ett fågelbo och en indianfjäder), fyllebrännboll, bad, bastu you name it! De två följande dagarna var det bara degning hos Matte med en massa filmer, för mycket god mat och godis. Just the way I like it.

I veckan har jag hunnit med att se SATC-filmen som för övrigt var bra, men väldigt inte den serien om ni förstår vad jag menar, besökt min högstadieskola med Emma för första gången sedan jag gick ut där för fyra år sedan för att titta på målningar som vi målade på väggarna där i nian, shoppat en klänning och ett par skor som jag faktiskt tror åker tillbaka till butiken (inte roligt när man i butiken tittar vad det är för material och det på undersidan av skon står att det är skinn och det sedan hemma visar sig att allt är syntet, och ni som känner mig vet hur sko-kräsen jag är när det gäller sånt), spelat Wii med Matte, bakat en dundrans massa kardemummascones, träffat Hanna och hundra saker till. Imorgon bär det av till LM i Uppis och på lördag fyller Pauline 20, så då blir det fest. 

Och jag har äntligen bestämt mig för att åka på Arvikafestivalen. Ja, det tog ett tag men nu är jag med. Nu gäller det bara att fixa biljett och bussresa. 

 

Mat, fotboll, utgång, shopping och midsommar

Folk på stan tycks inte kunna sluta prata om matchen igår. Jag tror att alla redan har förstått att Sverige förlorade med 2-0 mot Ryssland igår. Ändå hörde jag någon säga det senast i morse i tunnebanan. Inte roligt.

Matte och jag (dock mest jag) gjorde egen hemmagjord glass igår. Såå gott. Tar dock oändligt lång tid för den att stelna om man inte har en glassmaskin. Så i morse, ja först i morse, blev det pannkakor med glass. Himlans gott. Igår var det först en jättemysig grillning på Mattias innergård med hela hans gäng. Jättetrevligt trots att jag råkade låsa in hans hemmanycklar så att han var tvungen att klättra in genom fönstret. Tur att han aktade skjortan. Sedan efter matchen var det utgång på Baba där det bjöds på väldigt udda mixar som ändå faktiskt funkade. Tänk er Babyshambles i verserna som sedan går över till the Killers i refrängen. Ganska coolt.

Efter morgonens glasspannkakor blev det en liten rundtur på stan med Emma, som jag inte träffat på tusen år. Såå trevligt. På grund av midsommarplaner stressade jag hem för jag trodde att vi skulle åka redan ikväll, men när jag kommer hem får jag veta att vi isället åker imorn, kl 7.00. Från Östra station. Inte roligt. Vi, jag Matte och ett antal andra, ska ut och fira midsommar på Axels land. Very nice. Minus bussresan. Funtar på att göra en jordgubbstårta där. Det är ju liksom midsommartradition. Kan man köpa jordgubbar och grädde i landet ingenstans?

En fest i helvetet

I lördags var det då äntligen dags för den omtalade 20-årsfesten på Axels landställe. Det var verkligen en fest i helvetet. Den två timmars bussresan dit likaså. Och de inbjudna var terrorister, Brolle jr, Skrik och Panik från Disney's Ringaren i Notre Dame, Telletubbies (eller hur de nu stavas), flugsvampar, hippies såklart och massa andra! Grymt trevligt att träffa en massa gamla VRG:are (bland annat flugsvamparna). Helt stört att världen är så liten. Eller iallafall Stockholm. Stötte även på en kompis till en kompis till min kompis (fattar ni?) som jag träffade på en annan födelsedagsfest för några veckor sen. Kul! 

Dagen därpå drog typ alla förutom jag, Matte, Jens, Malin och självklart Axel. Vi duktiga människor städade. Och allt var inte såvärst fräsch ska jag säga. Dock fick vi rabarberpaj med vaniljsås som belöning. Då kändes det plötsligt som att allt jobbigt städande var värt mödan. Kom hem vid 18-snåret, precis samtidigt som min käre bror kom hem från Hultsfred.

Igår var det dock andra puckar. Jag och Anna tog värsta promenaden på stan, eller jag kanske snarare ska kalla det för en upptäcksfärd på söder. Kändes som vi nästan gick igenom halva stan. Och då hade jag även varit på en lång rask promenad på morgonen. Fatta hur många steg jag hade gått! Skulle tagit en stegräknare... Hann även spendera lite pengar som jag egentligen inte har på rean på Weekday och senare på kvällen även på en vintage väska på Tradera. Sååå fin. Precis som jag vill ha den. Tänk om man kunde få pengar för varje dag man jobbar istället för att få allt månaden efter. Suck. Nej nu ska jag ut och gå igen. Här ska man vara nyttig.  

En hippie på stan...

...kommer jag att bli idag. En helvetiskt cool sådan. Eller helvetiskt skön. Eller helvetiskt underbar. Helt enkelt en helvetisk hippie! Sprang runt som en galning på stan igår, pendlade mellan Humana och Myrorna innan jag till slut bestämde mig för vad jag skulle ha. Det enda som saknas nu är en bra hippie-väska och hårband till både mig och Matte. Hoppas jag hinner införskaffa dessa innan det är dags att dra iväg till Axels land.

Peace! Vi ses på stan!

Fascination

Hörde denna första gången hos Matte. Tyckte den var sådär. Nu, efter att ha lyssnat på den lite mer har jag insett att den faktiskt är bra. Riktigt skön.



Alphabeat - Fascination

Hör ni hur bra killen och tjejens stämmor samspelar. Hennes härligt ljusa och hans manliga lägre stämma. Underbart. Och ja, det är låten som spelas på Cola-reklamen.

Något helvetiskt coolt

Matte och jag har äntligen bestämt oss vad vi ska klä ut oss till på Axels fest. Det blir något helvetiskt coolt. Problemet är bara att jag idag måste springa och köpa kläder till både honom och mig, och jag slutar först fyra. Är alltså inte inne i stan tidigare än kvart i fem. Därmed har jag drygt en timme på mig att skaffa fram bra outfits. Eller stänger secondhand-affärerna tidigare på fredagar?

Idag är det iallafall min sista dag på jobbet för den här gången. Ska jobba mer i juli och augusti. Skönt med en mjukstart. Ska bli så härligt att ha sommarlov igen nästa vecka. Då ska jag vara sådär sommarspontan och bara göra saker jag verkligen känner för. Najs.

Sandra på jobbet

Har suttit vid datorn här på jobbet i nu drygt tre dagar. Har hunnit läsa ut en hel bok, ett antal tidningar och är nu inne på min andra bok. Så mycket har jag att göra. Tänk sen i juli och augusti när alla är på semester och det blir ännu lugnare. Inte kaffe, inte kaffe. Klarar mig utan det. Ska hålla mig vaken. Får kompensera med myyycket te istället. Fast då begövs det riktigt mycket för att få samma effekt som kaffe, om det ens går? Kanske inte så bra om man måste kissa hundra gånger när man ska sitta i växeln... Hmm... Skulle vara kul att typ ha med symaskinen hit så man kunde sy lite. Det skulle definitivt hålla mig vaken. Fast det kan man ju egentligen inte göra till en arbetsplats. Om man ändå kunde.

Konrad är tydligen på Hultsfred, kul att kära brorsan inte talar om det kvällen innan. Blev lite förvirrad när pappa frågade nåt om festivalen, visste inte alls att Konke farit iväg. Kommunikation, kommunikation. Ibland blir det brist på det. Och ibland kan det bli helt fel. Igår blev jag så pissförbannad på en människa som ringde till växeln.

Jag: EG Components.
Han: Har du Tony där?
Jag: Tony?

Tyst i några sekunder. Kändes som en evighet.

Han: Ja, visst har jag kommit till EG Components?
Jag: Ja.
Han: Kan jag få prata med Tony?
Jag: Vad heter han i efternamn?
Han: Ehh, asså, han har typ bara jobbat hos er i sex år, hehe (värsta hån-skrattet).
Jag: Ett ögonblick.

Jag letar febrilt efter någon Tony i mina telefonlistor. Visar sig att han jobbar på lagret i Norsborg vars växel var uppkopplad till mig. Hur skulle jag kunna veta?? Hatar as som han. Dryg. Tror han även ringde i tisdags och var lika dryg. Att en person kan göra en på så dåligt humör. Sen att vissa andra sockrar på där gör ju inte saken bättre. Det kokade i mig så fruktansvärt att jag tog värsta omständiga vägen hem. Åkte in till stan med tuben, gick till HM och åkte sen hem. Så himla skönt att bara sitta på ett tåg med musik i öronen. Ibland kan detvara den bästa medicinen.

På lördag är det 20-årsfest hos Axel som gäller. Temat är Helvetet. Vad ska man då klä ut sig till? Börjar bli lite bråttom...

Gardell är språkets konung

"Själva ordet är hemskt. Väl bevarad. Att vara bevarad är att vara skonad. Oanvänd. Outnyttjad. Att inte ha levt sitt liv. Bevara oss från det alltför välbevarade. Det låter som om man låstes in i ett bankfack och aldrig togs fram."

Sitter på jobbet och läser Jenny av Jonas Gardell. Ruskigt hemsk bok, men språket är så bra! Har aldrig riktigt förstått det när folk pratar och att språket i en bok är så bra. För det mesta skriver författare med ett liknande språk som gör det svårt att skilja de åt. Men Gardell är speciell. Klockrena metaforer och sjukt bra beskrivningar. Gardell är språkets konung. I alla fall i mina ögon.

" Du är med. Du är inte."

Vill ta studenten igen

Nu såhär i studenttider kan jag inte låta bli att längta tillbaka till min student för ett år sedan. Det var en av de absolut bästa dagarna i mitt liv som jag verkligen alltid kommer att minnas. Idag var Anna och jag på VRG Odenplans utspring där vi även mötte upp Carro. Det var kaos, sprutande champange och ren lycka för att sammanfatta sig kort. Skulle så gärna kunna gå om hela trean på gymnasiet bara för att få uppleva just den dagen igen. Eller nästan iallafall (fysikprov och sånt klarar jag mig nog utan). Flakåk blev det iallafall. I en lutande skrinda dragen av traktor. Störtkul. Och efteråt var man sådär härligt klibbig med sådär perfekt hårt hår.

Nåja, älskar allt studentfirande men imorgon är det andra puckar som gäller. Nationaldagen! Picknick, en seriös sådan med mat massa mat och godsaker, med tjejerna. Ska bli så trevligt. Sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på.

Spontan är ledordet. Jag älskar spontanitet. Folk borde vara mer spontana.


Kisskonserten

KISS var grymma. Coola. Skitbra. Har inte lyssnat så mycket på deras musik innan konserten, men när man väl stod där kändes det som att det knappt spelade någon roll. Man hängde med i texterna ändå och vissa låtar kände man ju såklart igen. Helt enkelt en kanonkonsert från ett legendariskt band.