My own, my precious

Mellandagsrean ute i verkligheten suger. Däremot gillar vi rea på nätet. Eller rea och rea. Shopping på nätet. Vann precis en auktion på tradera och om några dagar blir ett par Wayfarers alldeles mina. Bara mina. My own. My precious. Jag bryr mig inte om de är uttjatade. De är ju så grymt snygga! Wiiieee!

Nej, nu ska jag försöka gå ut och springa så jag inte bara sitter och proppar i mig en massa choklad.

Vad är shopping på mellandagsrean?

Ok, det blev inte riktigt hänga på låset idag när mellandagsrean drog igång. Men nästan. I år finns det ganska mycket som är nedsatt, men som vanligt är det precis det man inte vill ha som har det underbara priset. Vad är det med klädjättar som är så himla mesiga när det gäller prissänkningar? Som en fin cape på Mango för reapriset 551 kr. Pillade man bort den stora röda prislappen såg man orginalpriset 59.90 Euro. Va? Jag fattar inte. Och folk går på det. Ser man en stor röd prislapp är det lika med ett stort fynd. Vilken bluff. Ska det vara rea så ska det. En annan stor besvikelse blev Rizzo som typ rear ut tre olika par skor. Nån som vet när NK:s rea börjar? Orkade inte pallra mig dit idag, men deras skoreor brukar vara toppen. Kan fortfarande inte fatta att mina röda mockaklackar som jag köpte där förra året, var sista paret i min storlek och på 70% rabatt. Det kallas fynd! Nåväl, idag fick jag iallafall med mig en tisha hem från Zara. Önskar bara att en skinnjacka och några fina klänningar även hade följt med i väskan hem. Får se om jag hittar nåt mer imorgon när jag ska ut och shoppa med L-M och Carro. Filmkväll ikväll? Tror inte jag orkar...


The Magic Numbers på Cirkus

The Magic numbers i fredags var hur bra som helst! Niklas hade glömt bort konserten och kunde inte följa med, så istället drog vi med oss Konrad och Henriks kompis Anna. Fastän (nu sa jag rätt va Konke?!) vi hade platser ganska långt bak var de rätt så bra. Cirkus var inte så stort som jag trodde att det skulle vara. Showen inleddes av förbandet Side Child (eller stavas de Sidechild? Kan inte hitta de på myspace, fastän (!) de sa att de hade hela 30 vänner där) som var riktigt duktiga. Härligt fluffigt hår och skön röst. Sista låten var så fiin! Definitivt ett band att lägga på minnet. Efter sidobarnet var det dags för det andra förbandet Those Dancing Days. Ett tjejband från Nacka som inte riktigt föll mig i smaken. Plus att de var lite konstiga mellan låtarna. Synthtjejen fick fram några nervösa ord blandat med fniss i stil med: "Lite synd att det är sittplatser. Hade varit roligare med ståplatser". O.K. Hur som helst, när självaste The Magic Numbers trädde in på scenen fick de hela Cirkus att svänga. De bjöd på några klassiker, helt otroliga medleyn (stavas det så?), speciellt Kate Bush sången, samt ett smakprov på några nya låtar. Dessutom gjorde tomten de sällskap på scenen, eller snarare tomtar (tror det var hela tre stycken!) och så blev det julklappsutkastning av bandmedlemmarna. Så trevligt! Och det bästa av allt: De spelade Hymn for her! Det har de aldrig gjort tidigare på deras konserter så gissa om vi blev överraskade?! Helt klart en oförglömlig kväll.

image82
Side Child
image83
The Magic Numbers

These are the days of our lives

Var förbi skolan en sväng idag för att göra klart min portfolio. När jag kom in i ritsalen var det nära att jag fick en smärre chock. Att folk inte kan städa efter sig! Ok, jag förstår att det kanske inte är så kul att avsluta en trevlig fest med städning, men ändå. Försökte röja upp lite, men jag var ju trots allt där för att jobba med portfolion, inte för att jobba extra som städerska utan lön. Jag fick även höra att det hände en massa saker efter att jag hade gått i tisdags. Tores soffa gick sönder, bråk uppstod och Theos hår började brinna. Ja, så kan det gå. Lyckades dock inte göra klart portfolion då någon irriterande människa blockerade scannern i hundra år. Dessutom lyckades nätfickan på framsidan av min nya fina portfolio under dagen gå sönder. Så himla onödigt.

Senare på eftermiddagen träffade jag Jenny L för en fika på stan. Så himla kul att träffa henne och få höra hur hon har haft det sedan vi senast sågs när vi tog studenten i våras. Hon pluggar i Warwick, England nu och gissa om jag blev sugen på att plugga utomlands när jag hörde henne berätta allt?! Aja, jag får väl än så länge nöja mig med vår studieresa till efterlängtade London i mars. Bokade äntligen flyget idag! Ska bli så underbart roligt!

Imorgon är det äntligen dags för The Magic Numbers att inta Cirkus. Läste på aftonbladet.se idag att förbandet Shout Out Louds har ställt in och att förbandet istället blir ett tjejband från Nacka. Tror de heter Those Dancing Days eller något liknande. Lite synd tycker jag, men tjejbandet är några personliga favoriter till The Magic Numbers, så jag hoppas att de lyckas övertyga publiken.

Tills dess bjuder jag på en skön låt av prinskorvarna. Varför finns inte Hymn for Her på Youtube?!

 

I see You, You see Me - The Magic Numbers

Kritik

Dagens tema har varit kritik. Då menar jag förstås kritik i skolan, på  våra projekt.  Jag har idag endast opponerat och ska själv få presentera mitt arbete och ta emot kritik imorgon. Ändå känns det som att jag redan nu vet vad som väntar mig. I vår grupp var gästkritikern och lärarna så himlans hårda och klankade ner på nästan alla projekt. Visst de säger ju för det mesta vettiga saker (fastän det mesta ändå är subjektivt), men varför har folk så otroligt svårt att säga något bra för en gångs skull?! För allt är väl inte bara skit, eller? Jag tycker det är minst lika viktigt att ge beröm som det är att ge konstruktiv kritik. Får man lite cred för nåt man har gjort blir man ju peppad och antagligen mer självsäker inför nästa projekt. Folk måste lära sig att värna om varandra. Annars går det inte att leva på den här planeten. Då flyttar jag till Mars.

Nu snart är det bio som gäller. Förhandsvisning av filmen Försoning med Keira Knightly (stavas hon så?). Ska bli kul, men sömnen blir nog lidande. Och imorgon är det sista dagen i skolan innan lovet, förmodligen följt av lite firande på kvällen. Så trevligt trevligt.


Tredje advent

Tredje advent och svinkallt. Ja, nu börjar det iallafall likna vinter. Det är bara snön som fattas och sen är väl alla taggade för att julen äntligen ska börja. Eller? För det första tror jag inte på att snön kommer hinna falla från skyn innan den 24:e är här, och för det andra gillar jag nog mer förberedelserna än själva julen. Inte för att jag inte gillar julen, för det gör jag verkligen, men den är över så fort. Och sen måste man vänta ett helt år för att plocka fram granen igen och proppa i sig den där äckligt goda julmaten och gå upp några kilo som hör julen till. Nåja, idag var iallafall Konrad, Anna och jag på Gröna Lunds Jul. Riktigt mysigt var det med all fin julbelysning och gulliga julsånger som hördes lite här och där. Det blev glögg, pepparkakor, tehandlande och såklart en massa lek! Popexpressen var som tidigare nämnt öppen, och gissa och jag hade velat åka den hundra gånger?! Den är så sjukt underbar. Speciellt när de spelar låtar som man gillar (vilket the Voice väldigt sällan gör då hiphop inte riktigt är min smak, men som Popexpressen ofta gör). Sen bankade vi lite på grodor och kastade bollar i soptunnor. Dessutom kastade vi pilar där jag "vann" av oss tre och fick ett hawaii-halsband! Lite kompensation för att jag inte alls var lika bra som Anna och Konke i de tidigare spelet. Sedan bar det av till skolan för att snabbt få klart modellen inför morgondagens kritik. Håll tummarna för att det går bra!

Äntligen

Hela veckan har varit helt crazy. Alla i årskurs ett har verkligen jobbat stenhårt med att få klart sina projekt. Dagarna i skolan har varit långa och pga det intensiva arbetet har jag ofta glömt bort att äta. Igår blev det t ex lunch först kl 18! När en kille i tvåan i början av året sa att det ibland blir så att man sover på skolan precis innan en inlämning, så trodde jag aldrig att det skulle kunna gå så långt. Nu förstår jag verkligen. Det är helt sjukt hur folk driver sig själva, att man verkligen klämmer ut sina sista krafter som när man verkligen anstränger sig för att få ut den sista lilla klutten tandkräm ur tuben. Någonstans borde det ju faktiskt gå en gräns. Nåväl, projektet är inlämnat och jag känner mig så himla lättad. Det blev lite firande igår hemma hon Linda, följt av en otrolig lat dag idag. Ska verkligen inte göra något vettigt. Bara titta på en massa nyinköpta disneyfilmer och ladda batterierna inför imorgon, då jag och en vän ska till Gröna Lund och gå lös på allt juligt mysigt som de erbjuder! Och popexpressen är öppen! Min favorit! Det ska bli så himla roligt.

Jag behöver en time-out

Har haft fullt upp den senaste tiden med både det ena och det andra. Julen närmar sig med stormsteg och jag har inte ens hängt upp en julstjärna i mitt fönster. Kanske dags att göra det snart då... Jag har iallafall redan hunnit inhandla några julklappar.

I torsdags var det bio med familjen som gällde. H&M bjöd på förhandsvisning av Guldkompassen med bl a Nicole Kidman. Fantasy med fina specialeffekter. Dock något störande att den slutade precis när filmen skulle nå sin höjdpunkt, därför att det är en trilogi (tror jag). Nåja, alltid trevligt att få komma bort från all stress.

I fredags satt jag mellan 9 och 16 nångång, helt frustrerad i skolan och tyckte att mitt projekt skulle gå åt skogen tills vår konstruktör helt oväntat tittade förbi. Jag blev så glad att jag skulle kunnat börjat gråta på fläcken om jag hade tid med det. Men det hade jag inte. Så nu har jag iallafall fått fram en konstruktion på mitt orangeri som jag är hyfsat nöjd med. Nu gäller det bara att bli klar med alla ritningar, och framför allt modellen. Hjälp, nu fick jag en klump i magen. Hur gör man sfärer i genomskinligt material med perfekt rund yta? Jag har problem...
På kvällen drog Emma och jag in till stan för att hitta på något kul. Än en gång blev det en stor diss. När vi bestämde oss för att gå på festen i min skola så visade det sig att den var en total flopp. I väntan på tunnelbanan tillbaka blev vi uppläxade av en svart man att man inte ska se till det yttre utan att det är insidan som räknas. Dessutom blev vi kallade rasister för att vi inte hade någon vidare lust att prata med honom. Så kan det gå.

Igår var det arbete med ritningarna i skolan som gällde. Några timmars arbete och jag känner att det har hjälpt mig en del. Dock kvarstår modellproblemet. Har även försökt arbeta lite med ritningarna hemma idag, men det är svårt när man inte har med sig allt material hem.

Ikväll visas Love Actually på kanal 5. Har varit så sugen på att se den filmen i typ två veckor nu. Härligt att de visar den på tv. Men inhandlas bör den nog. Bra filmer ska stå i filmsamligen. Och detta är definitivt en bra film!

I want to fly away...

Idag pratade jag med Hanna för första gången sedan hon åkte till Paris. Gissa om det fick mig att längta bort?! Det verkar inte vara helt fel att "råka" hamna på samma fest som Valentino (!!!) eller att bo i närheten av Johnny Depp. Nåja, än så länge får man väl nöja sig med lilla Stockholm, men en dag så, vänta bara...

I plugget försöker jag få ihop mitt orangeri/café. Jag förstår fortfarande inte hur vi ska hinna bli klara tills på fredag nästa vecka. Nåja, måste jobba nu så jag får lite gjort.

Förresten! Arkitekturhistorietentan var ju igår. Jag blev nästan lite besviken när jag såg den. Efter att ha pluggat på som bara den fick vi ett litet fjuttigt prov som inte tillät oss att glänsa med våra i skallen nyinproppade kunskaper. Istället proppade jag ändå på med en massa cool fakta. Hoppas läraren blir imponerad. Jag skulle iallafall ha blivit det om någon (någon annan än vår lärare då) sa att Andrea Palladio levde mellan 1508-1580, publicerade Fyra böcker om arkitektur år 1570 och inspirerade engelske Inigo Jones som föddes åtta år innan Palladio dog (1572 för de som tycker huvudräkning är jobbigt). Hoppas att jag över huvud taget har klarat tentan, annars blir det ju pinsamt när jag nu har sagt allt detta.

Nej, nu ska jag kämpa mig igenom Tempelriddaren. Efter oroliga rykten om att inspelningen av storfilmen om Arn skulle avbrytas i slutskedet, står det nu klart (faktiskt sedan ett tag tillbaka) att den har premiär på juldagen! Tror ni filmen innefattar den tredje boken, eller skulle de dela upp filmen i två delar? Jag tror det kommer att ta nog med tid att ta sig igenom den andra boken. Bäst jag läser på så jag hinner.

Tschüss!