Arkitekturresan till Köpenhamn

Igår fredag (egentligen idag) ca 1.00 på natten ankom vår buss till Centralen i Stockholm. Helt utmattad var man efter vår resa till Köpenhamn. Dock utmattad på ett positivt sätt. Vägen ner tog vi färjan mellan Helsingborg och Helsingør. Därifrån åkte vi Strandvejen till konstmuseet Louisiana där vi framför allt tittade på utställningen om konstruktören Cecil Balmond. Annars såg vi också Richard Avedons (L-M, jag såg fotot med mannen som är täckt av bin) fotoutställning där, samt kända modernistiska konstverk av bland andra Picasso, Yves Klein och Andy Warhol. Under resa tittade vi på en massa moderna nybyggda byggnader i Köpenhamn. Efter allt tittande känner man sig riktigt arkitekturskadad och det är ganska svårt att titta på en intressant byggnad utan att verkligen titta på alla detaljer. Men jag antar att det var lite det som var tanken med resan också. Förutom alla studiebesök så upplevde vi även nattlivet i Köpenhamn. Staden har så många fler mysiga barer än Stockholm. Andra kvällen hamnade vi även på en sliskig hiphop-klubb där en tjej muckade gräl med mig och typ alla danskar var så fulla att de knappt kunde stå på benen. Synd var det att vi inte riktigt hann titta på själva centrumet. Dock hann jag, Linda och Steffani ta oss till Strøget för en snabb promenad innan vi mötte upp resten av klassen för att gå på restaurang. Igår på hemvägen tog vi istället Öresundsbron till Malmö och hann även titta på Turning Torso och växthuset Bubblan. Resan blev verkligen lyckad och jag hoppas att det inte dröjer länge till nästa.


Från vänster till höger: På Louisiana, min lärare Pelle, modell av Cecil Balmond, Charlotte och Annie bredvid två statyer i Louisiana.

Modell av Cecil Balmond, Gemini Residence, Annie leker med schackpjäserna, Studentlägenhetsbyggnaden Tietgenkollegiet.

Kvarterhuset ritat av Dorte Mandrup, Annie och Johanna i Dorte Mandrups Sport och Kulturcenter, Jens i samma byggnad, vi vilar i Amager Strandpark.

Folk fikar i Ordrupgaars Museumutbyggnad ritad av Zaha Hadid, samma byggnad sett utifrån, Strøget, Steffani och Linda på Strøget.

Charlotte Jens och Martin i en bar, Martin, Pelle och Linda i samma bar, Linda försöker hålla ögonen öppna för kamerablixten, Franziska och Anders.

Erik, Joel och några andra åker S-Bahn, stolt Linda klarade att kassera åkbiljetterna, i Christiania, VM-husen. 

Kallbadhuset Kastrup Sjöbad av svenska White Arkitekter, Turning Torso av Santiago Calatrava, Bubblan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback