Vår!

När man kan gå ute utan jackan utan att frysa då är det äntligen vår! Hela veckan har ju varit helt underbar. Åkte till skolan ganska sent idag och gick typ efter två timmar. Mysigare att sitta i Humlan och sola med lite folk. Glömde dock solkrämen hemma så hoppas man inte ser ut som en kräfta imorgon.

Nu ska jag ut och springa.


Vilken härlig dag!

Solen skiner och inte ett moln på himlen. Nu är det ju verkligen vår! Hade tänkt att skriva AT hela dan, men just på grund av den lockande solen blir det nog även en liten promenad i stan. Tänk sol, brillor, vattnets kluckande och små fräknar som poppar upp på kinderna. Vilken toppen-söndag!

Poets of the Fall (även spring för mig)

Ja! Poets of the Fall spelar på Debaser Slussen 8 maj. Skitbra live och en publikkontakt som inget annat band slår! Nån som vill gå?

De har för övrigt precis släppt det nya albumet Revolution Roulette. Kolla in det. Jag ska iallafall det!

Ein wunderschön Samstag

Ok, nästan ett år sen jag läste tyska nu. Artikeln är säkert fel...

Erik,
här är länken.

För på Treat och utgång på Mosebacke igår och vaknade med vin i håret. Lyckat. Folk ska alltid lyckas spilla ner mig. Idag är det nog tänkt med en något lugnare dag. Ska till en kompis först för lite för-födelsedagsfirande och sen måste jag nog också förbi skolan för att hämta lite ritningar som måste vara med i AT-rapporten. Satt nästan hela dan igår och skrev på den. Men det gick faktiskt hyfsat bra. Förutom att internet dog och jag fick klara mig på den faktan jag lyckats få upp. Så idag, eller imorn gäller det att skriva klart den och sen slipper man för en gångs skull tänka på den. 

Måste iväg och köpa blomma nu. 

Ska man verkligen andas när man stressar? Verkligen?!

Idag var det konstruktionskritik i skolan som gällde. Stressade fram nån halvdålig idé igår kväll bara för att ha något att visa idag. Ändå fick jag inte så mycket tips som jag hade hoppats på. Känner mig aningen lost i P4. Det är som en stor labyrint på 22 000 kvadratmeter där jag har gått vilse. Lilla jag. Sandra.

Läste en artikel i punkt.SE idag om hur man stressar lugnare eller nåt sånt. Hela artikeln gick ut på att presentera det geniala tipset att andas in långsamt och räkna till fem, och sen andas ut lika långsamt, även då genom att räkna till fem. Idiotisk. Av alla nyheter som finns så väljer de att tillägna en sida åt detta, något som de allra flesta redan vet. Att man ska andas djupt när man är stressad. Vad skriver man inte för att fylla ut X antal sidor i varje dagsnummer av tidningen?

Och så en sak till som jag kan passa på att klaga på nu när jag är på klaghumör. Alla j****** människor som går i vägen för en (framförallt på centralen) när man har bråttom till tåget!! Om jag vill "köra om" på vänster sida, ja då får människan framför för sig att han också ska flytta lite till vänster. Finns många såna idioter i stan. Hatar dem. Finns inget som är mer irriterande. Eller jo faktiskt. Ni vet när man går ut från tåget och håller upp dörren så att den bakom kan ta emot den. Man försöker vara lite vänlig, men så plötsligt kommer det (oftast nån fjortis bimbo) en person som inte bryr sig att ta emot dörren och man liksom automatiskt inte vågar släppa dörren för att personen inte ska få den på sig. Man gör det av godhet men får nonchalans tillbaka. Jag har äntligen slutat med det. Nu får dessa personer hårda dörrar i ansiktet av mig. Rätt åt dem. För det är de värda.

Enervrerande

Igår var det förhandsvisning av filmen Funny Games som gällde. Några kompisar från skolan och Emma hängde med. Det var nog den mest irriterande filmen jag någonsin sett. Redan i början av filmen blev jag så irriterad på sättet som filmen var filmad på. I typ tre minuter hörde man personernas röster och man såg typ händer och sånt, men man såg inte deras ansikten. Det påverkade iallafall mig. Sedan resten av filmen ska jag nog inte prata om. Kort sagt var man på helspänn när man gick ut från biografen. Och jag tror inte att jag endast talar för mig själv.

Nåja, P4 är i full gång och på torsdag är det konstruktionskritik som gäller. Stressande. Måste komma igång med hela systemet nu när jag äntligen har enheterna klara. Eller, nästan klara iallafall.

Och så måste jag söka sommarjobb...

Skoltrött?

Slutspurt i plugget och tusen saker att göra. Allt går så fruktansvärt segt. Kan inte ens rita en lägenhet för att sedan sätta ihop fler så att det blir ett bostadshus. Bäst jag tar mig i kragen. Vet ni förresten vad jag kom på häromdagen?! Läg-enhet. Det är en enhet! Fattar ni?! En lägenhet är ju en enhet i ett system - hela bostadshuset. Jag är så smart. Man tackar.

I fredags var vi några från skolan som var och tittade på Audionom, min lärare Pelles band, när de spelade. Krautrock (stavas det så?) som faktiskt var helt ok. Och Pelle var såklart coolast. Med basen ovanligt långt nere, halvböjd och i trans. Så han. Man kunde köpa Audionom-grejer i baren. Fasen, vi skulle ha köpt en t-shirt. Tänk Pelles min om vi hade haft de på oss i skolan, haha. Livemusik är så mycket bättre än att höra den genom hörlurar. Längtar sååå till Johnossi den 10:e maj.

Idag är det arbete med projektet som gäller och sen film hos Malin.

Och imorgon är det skola. Igen. Är det bara jag som tycker det är helt idiotiskt att AH ligger på eftermiddagen och inte på morgonen om vi ska fritt arbete med AT imorgon? Så dåligt.


Onsdag

Syster o bror igår var kul. Jag, Konrad, Mattias och Martin tog oss dit i goood tid för att försäkra oss om att få en plats. Denna gång var det dock inte lika mycket folk. Inte ens nån kö utanför. Stackars Atcho (nya smeknamnet på Shan Atci, skapat av Erik). Men Shan var rolig. Det var även en annan komiker innan honom. Han hade ett krångligt namn. Lät som Konjak o Lår. Eller Konja color. Måste kolla upp det där. De tio första minuterna av hans uppträdande handlade om hans namn. Sjukt roligt. Men jag tror jag har hört det nångång tidigare. Om inte av honom så något liknande namnskämt från nån annan.

Igår spenderade jag även en stor del av dagen på vårdcentralen. Det skulle tas näsprovet och pratas med en förvirrad läkare som ville ge mig antibiotika igen, trots att det inte hjälpte första gången. Nej, då fick hon sakta upp i backen. Lyckades försäkra henne om att jag skulle göra en allergiutredning. Då blev det ett stick i armen. Och sånt gillar jag inte. Jag vet inte ifall jag inbillar mig eller inte, men jag har fortfarande ont i armvecket och armen känns liksom sådär lite svag. Trots att de bara tog 4 ml blod.

Back in tha game

Nu är jag färdigsjuk har jag bestämt. Trots snuva tog jag mig till träningen idag för första gången på säkert en månad, och det funkade faktiskt helt ok. Fick även hålla i uppvärmningen då sempai Andreas var sen. Typiskt. Men det gick bra, trots lite idétorka. Terminen närmar sig sitt slut och därmed närmar sig även nästa gradering. Kan inte bestämma mig för ifall jag ska gradera mig eller inte. Tycker det vore jätteskönt att få det avklarat för jag känner verkligen att det är på tiden, men samtidigt känns det inte som att jag kan allt för att klara det. Det kan jag tacka mitt (som Konrad brukar kalla det tror jag) guldfiskminne. Men om jag verkligen tar tag i det och övar Yakusuki Kumite varje dag, om ens bara i tankarna för att memorera, då kanske det skulle gå. Men bara kanske. Åh, jag vet verkligen inte. Vad göra?!?!?!?! Jag vill ju inte ha svart bälte när jag är 50!

Förresten! Har ni sett att det snöar och är minusgrader ute?! Jag sa ju att aprilvädret är korkat. Bara det inte är sånt väder imorn för då ska jag banne mig komma in på Syster o Bror och vill inte stå och köa i över en timme i kylan. Jag säger död åt vintern. Den suger.


AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Jag vill skrika. Jag vill skrika högt så att hela världen hör mig, världen som är så j**** f***** up att det inte är sant. Jag kan inte beskriva hur jag känner mig. Minst kan jag nog förstå hur min vän har det. Det är frustrerande. Man vill dela med sig med andra, men samtidigt inte. Man vill att världen ska förstå att sånt inte får hända, men det går inte. Jag känner mig tom och förvirrad på samma gång. Igår skakade jag hela kvällen och kalla kårar gick längst ryggraden i säkert flera timmar. Hårstråna på armarna står fortfarande och det lär dröja ett tag innan de lägger sig i lugnet. Om lugnet någonsin kommer.
Jag vill skrika, men ingen hör mig.

Typiskt

Idag hade Martin och jag bestämt att vi skulle ta oss till platsen vid Slussen och fota den till projektet. Jag hade tagit med mig vår fina stora systemkamera och var laddad till 100 på att knäppa bilder från alla håll och kanter. Smarta jag kollar inte batterierna i kameran innan jag går hemifrån och gissa vad som drabbar mig efter 10 minuter på platsen? Batterierna tar så klart slut. Jag byter batteri, men även det tar slut efter några minuter. Så typiskt. Så det blev inte så många bilder. Får åka in på söndag igen och fota från andra sidan sjön. Hanna har föresten kommit hem från Paris!! Wiiieee. Vi ska fika på söndag. Hoppas det är sol då.

No B

Det blev ingen Björn för oss igår. Sorgligt men sant. Vi stod och köade i över en timme när vakten kom ut och sa att det var fullt i lokalen. Då var det kanske 20 pers framför oss. Det får väl eventuellt bli i höst då. Istället blev det Treat först för att sedan pallra sig till Babasonic. Mycket folk, coola drinkar, bra kväll. Spice Girls var riktigt god!

Idag har det mest varit slappardag i skolan och imorgon har vi ledigt. Ska dock åka till platsen vid Slussen och lära känna den för att förbereda mig lite inför P4.

På lunchen höll några kompisar på att redigera videofilmer på datorn. Det såg så grymt roligt ut. Har aldrig själv gjort det men ska nog ta och försöka. Om jag nu har Windows Movie Maker på datorn. Och sen kan ju en videokamera också vara bra att ha... 

BG

Får man kalla Björn Gustafsson för BG? Nu gör jag det. I varje fall, imorgon kommer han till Syster o Bror! Ska bli så kul att se. Om man kommer in. Undrar när man måste vara där för att vara säker på att få en av de 510 barplatserna... Det lär ju vara en hel del folk som vill se honom.

Nåväl. Stort sällskap blir det iallafall till en stor komiker. Längtar!

Äntligen bloggning

Jag är verkligen inte bloggberoende, men när man väl har nåt att blogga om och inte kan logga in på bloggen pga blogg.se:s förflyttning på flera dagar blir jag smått frustrerad. Men nu kan jag pusta ut.

Vad jag tänkte säga är att vi - Konrad, Henrik, Anna och jag, äntligen har köpt biljetter till älskade underbara Johnossi. Ska bli så grymt kul! Kan knappt vänta! Som sagt Sveriges bästa band!! 10 maj kom till mama...

Och så in på lite annat...

Denna vecka har vi konstvecka i skola vilket innebär att vi träffar vår konstnär varje dag och genomför ett projekt. Det betyder att dagarna är slappa, fria och såå sköna! Idag var vi till exempel på Moderna muséet och tittade på Andy Warhol-utställningen. Rätt så ok, dock inte värt 60 kr. Det fanns många filmklipp däribland en utstående som visade när en konstnär ritade av Andy Warhol med pennan mellan skinkorna. Har aldrig sett något konstigare. Det finns allt märkliga personer på vår jord. Stötte även på några elever från VRG som tydligen hade resursdag idag. Trevligt trevligt. Och jag tror till och med att jag skymtade Marianne, haha!! Vår lärare stod dock och pratade då så jag fick aldrig chansen att hälsa på min gamla kära mattelärare... ("Och så trycker vi på måååådh!")
Efter muséet bar det av mot solen. Eller snarare mot en stor och god mjukglass med chokladströssel på, men sen till solen. Så skönt så. Det är verkligen nu jag måste börja använda mina nya solbrillor. Jag och några kompisar kom in på en diskussion om just solglasögon. Varför kan det vara så svårt att ha på sig såna. Ibland känns det som om man behöver mod till att sätta de på näsan, men väl på blir det ju så coolt. Jag kan ibland känna mig som en annan människa när man ser sig själv i spegeln när man har solglasögon. Det är konstigt. Men är det så det är så får det väl vara så. Brillorna ska sitta på näsan i vår. Inte ligga i ett skåp.