Uttråkad

Jag kan inte förstå det. Jag är sjuk igen. IGEN! Efter två veckor!! Har mitt imunförsvar tagit en lång semester och latar sig på någon strand i fjärran land, eller vad? Jag äter frukt, massa C-vitamin och bla bla bla. Börjar bli riktigt trött på det nu. Ska det behöva gå så långt att jag ska behöva gå runt i en ansiktsmask som självaste Michael Jackson? Skärpning kroppen. Skärpning.

I morse staplade jag och mamma iväg till Kista för att plocka ut biobiljetter till Guldkompassen på HM. Vad gör man inte för lite gratis bio?! På vägen hem möttes vi av en idiot till bussförare som rev sönder mammas bussbiljett för att han sa att den var ogiltig. Varför blev den i sånt fall stämplad på vägen dit?! Efter lite klagosamtal till SL hoppas jag han får sparken.

För övrigt är jag så otroligt uttråkad. Såg filmerna From Hell med Depp och sedan 300. Nu är det dock dags för lite arkitekturhistoria. Gissa om jag har lust? Just nu är jag har jag den där viljan att göra precis allt annat än AH, gå ut och springa i kylan och få tillbaka min kondition som för närvarande har nått botten, sy om gamla kläder och kanske för en gångs skull bli klar med min förklädesklänning, shoppa coola 2hand-prylar, julhandla upp hela kontot, hänga ut julgransbelysning i trädgården, för en gångs skull välja pjäs att se på Dramaten med polarna... ja listan kan göras lång. Gör jag då något åt detta?! Nej, jag sitter här och klagar med en liten hög näsdukar bredvid mig som sakta blir allt högre. Listan får jag bocka av nån annan gång, nu ska jag klagandes slå upp AH-boken. En arkitekt måste ju trots allt veta vem Donato Bramante och Filippo Brunneleschi var. Eller?

HEJ - 4,5 m ljus

I dagens DN finns artikeln om vår skola (Arkitekturskolan) och HEJ-projektet som är i full gång. Har ni inte redan läst artikeln kan jag kort säga att projektets syfte är att vi genom att göra ett projekt ska lära känna folk från de andra årskurserna och samtidigt göra lite reklam för skolan i Stockholm. Projektet går ut på att varje grupp (från början 40, nu snarare 20-30) får en 4,5 m (egentligen 4,2) lång planka som man ska göra en installation av på temat ljus. Min grupps grundidé var att göra ett slags vindspel som vi tänkte hänga i Gamla Stans tunnelbana. Saken var bara den att vi inte fick något tillstånd av SL. De kan slänga sig i väggen och tugga tegel. Trots detta fortsatte vi att arbeta tillsammans och bestämde oss istället för att göra något enkel, tja, en adventsljusstake, fast i giant size. Efter en liten tripp till ICA hade vi ljus så det räckte och när vi var i full fart att trycka ner de tjocka rackarna i hålen så kom såklart vår bittra vaktmästare och förbjöd oss att tända ljusen. Enligt honom fick vi inte ens ha själva ramen där i entrén, men ska man lyssna på honom så skulle allt vara förbjudet. Så resultatet är alltså en enorm ljusstake med ljus som inte får tändas. Lyckat? Det kan man undra...

image80 image81

Vi ska se prinskorvarna spela

Så var biljetterna äntligen bokade till The Magic Numbers. Konke, Niklas, Henrik och jag ska på fredag den 21 december ännu en gång se prinskorvarna spela live! Fatta känslan sådär precis innan jul när snön förhoppningsvis ligger tjock på marken och gatolyktorna försiktigt lyser upp vintermörkret. Helt underbart! Jag kan inte förstå att det snart är jul! Känns nästan som om det var igår jag började på arkitektur. Det är som man säger: Det är kul när man har roligt! 

 image77

Det ska vara tråkigt att vara sjuk

I veckan hade vi kritik/genomgång av våra kartor som vi gjort av platsen vid skolan, ner mot Karlavägen. Det gick någorlunda bra, men lilla jag satt där i salen och snörvlade och snöt mig stup i kvarten. Så nu har jag missat de tre workshopsdagarna med vår konstnär, då vi skulle få knåda lera och bli skitiga. Jag hade faktiskt hellre geggat med leran än legat hemma och varit sjuk. Jag vet inte hur många filmer jag sett de senaste dagarna, men en hel del är det nog allt. Och snart väntar två till. Det borde finnas roliga saker som man kan göra när man är sjuk, så att man iallafall mår lite bättre. Fast i och för sig kanske folk skulle vara sjuka oftare om det var roligt att vara sjuk. Nej, det var nog trots allt ingen bra idé. Det ska vara tråkigt att vara sjuk.

Är det någon mer än jag som har ångest inför arkitekthistoriatentan?! Det är ju sjukt mycket material som vi ska kunna! Helt otroligt. Det är nog bäst att jag lägger i ett kol. Hoppas det inte är alltför svårt att få G... Har redan glömt var Lejonporten finns, eller fanns eller vilket tempus man nu än ska använda (den är väl bevarad?). Pinsamt, läste det ju igår. Jisses, det kommer att bli några långa dagar fram till tentan i början av december...  

Nåja, Konke är iallafall hemma i helgen vilket var på tiden. Gåsen står i ugnen och grillas. Det är faktiskt jag som satte på ugnen. Betyder det då att det är jag som har lagat pippin? Eller är det personen som kryddade den och förberedde? Pjuh, jag tror jag fortfarande är sjuk...


Nöjdare kan nog ingen vara

Sovmorgon dag. Så härligt. När jag vaknade var listan oändligt lång med saker som jag skulle göra nu på morgonen; läsa arkitekturteknikboken av Cecil Balmond, läsa lite arkitekturhistoria, gå ut med hunden (shit måste fortfarande göra det!), åka till Läkarmissionen och förhoppningsvis köpa ett ton snygga 2hand-väskor, städa skrivbordet mm mm. Gissa om jag har gjort något av detta?! Nope. Istället för Läkarmissionen ska jag och Emma istället äntligen gå och hälsa på Pelle - vår mellanstadielärare som förmodligen är den bästa läraren jag någonsin haft. Sedan blir det skola. Och piano. Juste shit, jag måste öva mina stycken!

Igår möblerade vi iallafall om i ritsalen och tio personer från ett annat lärarlag flyttade in till oss. Jag trodde det skulle bli katastrof, men det blev faktiskt förvånansvärt bra. Och jag har så klart den bästa platsen i vårt lärarlag. Nöjdare kan nog ingen vara!