Tålamod, tååålamod

Ok, klockan närmar sig sex och han från företaget som jag var på anställningsintervju i måndags har ännu inte ringt. Jag börjar bli otålig! Jobbet är ju mitt så varför kan han inte bara ringa och bekräfta det?! Tålamod, tååålamod. Idag lämnade jag äntligen in allra sista uppgiften i gymnasiet. En tyskuppsats. Så skönt att ha allt gjort nu. Betygen sätts på tisdag nästa vecka, vilket betyder att vi praktiskt taget är klara med allt i alla ämnen. Just nu kan jag inte bestämma mig för vad jag ska göra. Fortsätta med studentklänningen eller fixa till min header? Ni lär ju märka lite senare vad jag väljer att göra... (Fy vad jag hoppar mellan ämnena.)

Jobbintervju och headertrams

Dagen bjöd på ett boksamtal i skolan om den senast utlästa boken Gregorius av Bengt Ohlsson. Synd att jag inte hade den sådär jättefärsk i huvudet och hade glömt bort stora delar av slutet. Efter lunch hemma blev det äntligen dags för min första arbetsintervju. Eller jag vet inte ifall jag ska säga äntligen... Jag ville väl mest få det överstökat. Jag kom dit en halvtimme innan, så för att få klockan att ticka fram till två (intervjun var klockan två), gick jag en runda i bostadsområdet i Grimsta. Vacklandes mellan den heldragna vita linjen mellan fotgängarsidan och cykelsidan lyckades jag få åtminstone 25 minuter att passera ganska fort. Själva intervjun tror jag gick ganska bra. Han lät väldigt nöjd och skulle återkomma senast på onsdag. Vi hade till och med löneförhandling. Fy så dålig jag var på att förhandla idag! Jag som är bäst på att pruta och få som jag vill! Men det beror nog på att jag inte är så värst kräsen, utan nöjer mig med vad jag får. Dessutom får jag ofta känslan av att företag anlitar folk som "kostar" minst. Ok, nu ska jag inte klaga på lönen... den är hyfsad + att jag ju inte har fått jobbet än. Det lite lustiga (hittar inte rätt adjektiv) är att han sa att jag förmodligen inte har telefonskräck, annars skulle jag ju inte varit där. Dessvärre har jag det! Iallafall lite. Jag får försöka koppla bort det och helt enkelt utvecklas. Man kan ju inte ha telefonskräck hela livet!

Som ni märkt är headern helt svart... Ja, smarta lilla Sandra raderade många bilder i bloggen och tänkte inte på att de då försvinner ur inläggen/layouten. Så kan det gå! Dessvärre hittar jag inte headern i rätt storlek på min dator heller, och när man förstorar en liten bild blir upplösningen sämre... Vi får se hur jag löser det, men det lär nog dröja. Annars kanske jag kan byta lite i layouten. Börjar tröttna på de jordiga färgerna. Till sommaren vill jag ha färg!

image30

Blommig kjol

I fredags blev jag klar med denna blommiga kjol. Kjolen ska sitta i midjan och slutar några centimeter ovanför knäna. Baktill knäpps den med två klädda knappar. Jag har använt mig av två meter polyestertyg som gör att kjolen får den fina volymen. Är riktigt nöjd med resultatet!


image23
image24


Darling, darling, stand by me

Åter är man förkyld. Kurerar med halstabletter, alvedon och hela faderullan, så jag hoppas att jag är frisk lagom till alla lektioner nästa vecka. Min klasskamrat Linda ringde mig i förrgår och tipsade om hennes gamla sommarjobb som nu desperat söker efter en receptionist. Efter ett telefonsamtal har jag nu bokat in min allra första arbetsintervju! Spännande. På måndag ska jag dit. Annars händer det inte så mycket i livet för tillfället. Började idag att sy min studentklänning. Modellen blir nog lite liknande min balklänning, men istället för plisserad kjol blir den rynkad. Och överdelen ska vara lite annorlunda också. Ok, den kanske inte alls blir så lik...

En mulen dag som denna passar Stand By Me av Ben E King perfekt. En underbar låt som jag hörde första gången i en Timon och Pumba-film (eller var det Lejonkungen?). Tur att jag hörde orginalet efter det, annars skulle jag nog fortfarande ha sjungit: "Åh Pumba, Pumba, stand by me...". Nu när jag pratar om denna låt är jag otroligt sugen på att se filmen Stand By Me. Den är så bra! Jag förstår inte riktigt varför jag tycker att den är så bra, förmodligen är det känslan jag får när jag ser den. Det känns som att man rester tillbaka till barndomen, då man drömde om att ha en kojja i ett träd och få bege sig ut på äventyr där man skulle lösa något mysterium. Det konstiga är att jag aldrig har sett slutet. Efter att ha sett den några gånger, har jag varje gång hunnit somna innan slutet hunnit komma, men det beror absolut inte på att filmen är tråkig. Är jag trött så somnar jag helt enkelt, oberoende av hur bra filmen är. Får nog ta och hyra den snart. Tills dess får jag nöja mig med sången.


Lite uppskattning tack!

Vi är nu äntligen klara med projektet, redovisningen och opponeringen. Så skönt! Många timmars slit kändes värda varenda svettdroppe när vår handledare sa till Anna och mig att vi förmodligen kommer få ett högt betyg. Även det så skönt! Inte för att jag hade accepterat något lägre betyg dåra, men ändå. Nu fick vi det bekräftat. Dock blir jag så fruktansvärt irriterad när folk först ber mig att släpa med mig min tunga laptop till skolan för att ha den som en reservdator till power point-presentationerna ifall att ingen annan skulle fungera, när jag själv inte ska använda den, och sedan tackar de mig inte ens för besväret. Vad är det för uppförande? Kunde lika gärna lämnat datorn hemma idag och sluppit ha den hängandes på min lilla axel som bara blir snedare och snedare av all tung packning som den får stå ut med, men har jag en gång sagt att jag ska göra något så håller jag såklart mitt ord. Önskar bara att uppskattning var något som världen kunde nyttja lite mer. Den får oss att bli gladare och känna att vi bryr oss om varandra. Min höga respekt till just denna person sjönk idag ofantligt. Sånt gillar vi inte.

Vad är problemet med människorna?

Imorse läste jag i Metro att en 49-årig man blev misshandlad på en fullproppad buss, då han ville skydda sin sambo som hade bett en ung kvinna att sluta röka i bussen och då mottagit ett knytnävsslag i ansiktet. Detta skedde för ett tag sedan, och idag är mannen delvis förlamad. Det jag inte förstår är hur folk bara kan stå och titta på när något sådant händer. Visst man kanske blir rädd att själv bli slagen om man yttrar något mot gärningsmannen, men måste människan vara så fruktansvärt självisk och titta på medan någon blir misshandlad?! Jag tar hellre emot några slag och hjälper den utsatte, än att titta på och klara mig undan. I detta fall var bussen också helt proppfull! Om alla hjälps åt kan man väl ändå hindra en liten skitunge på 17 år att ge sig hän på en 49-åring. Helt sjukt att folk är så fruktansvärt oansvariga. Pontus i klassen pratade för några veckor sedan om hemlösa och beskrev då en teori om varför folk inte agerar i första taget. Han berättade då att teorin visade att människan gärna agerar, men gör det ogärna först av alla. Om alla tänkter på det viset resulterar det i att alla struntar i att agera. Den teorin kan lätt appliceras här. Ändå skrämmer det mig att folk uppför sig på det sättet. För något år sedan var det ju en gravid kvinna som höll på och bli rånad i tunnelbanan, men hon vägrade att släppa taget om sin väska och blev istället släpad genom tåget. Och även här var det såklart ingen som grep in och hjälpte kvinnan. Vart är världen på vägen? Eller ska jag kanske säga Sverige? Jag tycker att det är självklart att sånt här ignorerande beteende är helt oacceptabelt. Tänk om du själv blev utsatt för misshandel mitt på ljusa dagen på en relativt folktät plats, och ingen kom och hjälpte dig? Hur skulle det kännas? 

Sen när jag stod i pendeltåget slog det mig också att samhället är på väg i helt fel riktning. Bredvid mig stod två killar i 18-årsåldern som precis hade träffat varandra. Den ena säger då, sådär nästan lite stolt, som om det vore coolt eller nåt: "Jag krockade morsans bil på fyllan". Där fick mina öron sig en rejäl smäll. VA?! Vadå på fyllan?! Alla vet väl att man inte ska köra på fyllan för att man då utgör en fara både för sig själv och andra. Han hade tydligen kört in i en lyktstolpe och hans mamma var bortrest då och fick veta om det först när hon kom hem från resan. Jag blir så förbannad på människor som inte tar såna saker på allvar. Tänk om denna människa i framtid blir någon annans död bara för att han inte tar rattfylleri på allvar?

På samma tåg steg det på en station på en man vars halva ansikte såg ut att vara förlamat och liksom hängde. Så fort han hittat ett litet hörn där han fick stå för sig själv sågs minst fem ansikten stirra på honom. Länge. Som om man inte har sett en förlamad person tidigare. Alla mammor har väl dessutom lärt sina barn när de var små att det är fult att stirra. Jag fattar inte att vuxna människor beter sig på det viset. Det är på tiden att folk växer upp. Om inte folk gör det och börjar inse att det mänskliga agerandet är nyckeln till framgång har Sveriges samhälle ingen framtid.


Lördag

Trots att jag har varit riktigt effektiv idag, känns det som om jag inte har gjort ett smack. Men jag har ju verkligen det! Jag har hittat en ny organisation som organiserar volontärresor till olika länder, lyssnat på pappas utskällning om att jag ALDRIG kommer få åka till Afrika och volontärarbeta då jag med all säkerhet kommer få AIDS och malaria och alla de där sjukdomarna när jag är där, sytt några stygn, letat sommarjobb, sett Rumour Has It och American Gigolo, samt finslipat projektpresentationen och förberett mig inför den. Jag ska iallafall åka till Afrika och volontärarbeta. Jag är faktiskt 18 och bestämmer över mitt liv själv. Det var ju samma visa när jag skulle åka på klassresa i sexan... Det tog ett tag innan det gick att övertala pappsen. Jag har faktiskt förstått att världen är grym och ond och det finns våldtäcksmän och sjukdomar och människor med vapen som dödar för nöjets skull etc, men vad är egentligen meningen med att leva ett liv i sitt trygga lilla hus och göra samma sak dag ut och dag in? Det är ju det drömmar är till för, och drömmar ska man uppfylla. Så var det med det. 

Fick idag ett jättefint tyg som passar perfekt till min studentklänning, som jag ska sy. Jag har dock inte hunnit skissa en modell, men någon aning om hur den ska se ut har jag ändå. Någon liknande plisserad kjol som den jag hade på balklänningen, men annorlunda upptill. Nästa vecka är det endast projektredovisningar på måndag och tisdag, så resten av veckan är jag ledig. Då ska jag sy som bara den.
 
Klockan 21.00 börjar filmen Beyond Borders med Angelina Jolie och Clive Owen. Den får inte missas! Skitbra film som handlar om inget mindre än just volontärarbete i Afrika. Har visserligen sett filmen tidigare men jag ser den mer än gärna igen.


VRG Odenplan studentbal 2007

"Nåja, va är en bal på slottet? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig och dötrist, och tråkigt, å  å alldeles, alldeles underbar".

En bal på slottet hade vi inte riktigt, men inte långt därifrån. Balen ägde nämligen rum på Kungliga BorgenGärdet, ni vet det där ljusrosa borgliknande huset på kullen. Anna och jag hade förberett oss i år och dagar innan vi äntligen klev utanför dörren för att åka till evenemanget. Ändå glömde jag typiskt nog att ta ögondropparna mot pollenallergin. Ja, så kan det gå. När vi väl anlände till Kungliga Borgen möttes vi av otroligt vackra skolkamrater, uppklädda och tillfixade på ett sätt som jag aldrig kunnat föreställa mig. Alla var verkligen helt underbara och sagolika. Jag kände mig nästan som Askungen. Minus den stilige prinsen... Men iallafall. Anna och jag trodde garderoben skulle vara gratis, men nejdå, 20 kr + 20 kr varje gång man tog ut något från jackfickorna. Jaha, tänkte vi som båda två hade med oss platta ballerinor som förmodligen senare under kvällen skulle bli vår räddning från våra skyhöga klackar. Envis som jag är vägrade jag att låta mig luras på det sättet. Istället hittade vi en fin liten byrå vid damtoaletten, med tre helt tomma lådor. Perfekt! Vi två, tillsammans med några andra som även joynade oss, "gömde" våra saker i mittersta lådan; om någon tittar så tittar de väl ändå bara i översta lådan, eller hur?! Då kan ni väl förstå våra miner när vi efter någon timme skulle titta till våra ägodelar och till vår förvåning märkte att allt var borta! Snacka om pinsamt. Och när jag i slutet av kvällen skulle hämta ut min jacka och försiktigt förklarade att vi hade lite saker i byrålådan så fräste garderobstjejen endast: "Det är ju det garderoberna är till för, inte till att ni ska använda våra byrålådor". Tur att man aldrig kommer träffa de människorna igen... Därmed var iallafall kvällens gerderobsmysterium löst. För övrigt var middagen helt utsökt med kycklingfilé och potatisgratäng till huvudrätt och någon tuttliknande efterrätt av chokladfromage. Under middagens gång, bjöds det även på finurliga tal, framförda av elever, såväl som lärare. Jag som trodde att alla sammare kunde skillnaden mellan regering och riksdag. Fy skäms på en elev. Efter middagen inleddes dansgolvet med en vals, som vi "köandes till toaletten" gömde oss för. Komiskt nog gjorde rektorn också det! Roligt var det att dj:en spelade bra musik. Mindre kul var det att mina fötter är helt kaputt efter gårdagen, trots många sittandes vilopauser med utsträckta ben, som x antal personer råkade snubbla på. Nåväl. Skorna är iallafall ingådda, men det lär dröja ett tag innan jag drar 10-centimeters klackar på fötterna igen. Fast i och för sig fick jag 200 kr bonus från Rizzo idag, och om några dagar är det 20 % rea för klubbmedlemmar. Vi får väl se. Tänkte avsluta med att säga att denna bal är den finaste jag någonsin varit på (två totalt, denna och balen i nian) och som alla skrek i slutet av kvällen: MVG! (...till de tre tjejerna i sam som hade att anordna balen som sitt 100-poängs projekt).

Eller föresten, jag avslutar med några kloka ord som en lärare sa under sitt tal igår:

"Just believe it"
- Phil Yoder, lärare VRG

image173
Kristin, jag och L-M står snällt framför kameran.

image170
Lilla jag. Den gula färgen på klänningen skiner extra mycket i den svaga belysningen.

image171
L-M och Malin tycker om varandra busigt mycket.

image174
Strike a pose Kristin!


Måndag, tisdag...

Gårdagen spenderades hos Anna, där vi flitigt arbetade med vår projektpresentation. Senare på kvällen var det Sebastians, Anna M:s, Lis's, Emmas, Davids och Sadzidas skiva. Trevligt var det, även fast källarlokalen nästan saknade ventilation helt. Idag har jag letat som en galning efter en väska till balen och en studentklänning. Helt utan resultat. Det blir nog så att jag helt enkelt får sy studentklänningen (så som jag hade tänkt från början) och med balväskan vet jag inte riktigt vad jag gör. Ett alternativ är att ta en liten skinnväska som jag har, men denna passar dock inte så fint till mina mockaskor. De ska vara i samma material såklart (haha, L-M vet)! Paniken börjar sakta men säkert smyga sig på inför balen imorgon. Klänningen är ännu inte helt klar, och ikväll hinner jag förmodligen inte fixa klart den. Väskan fattas, och så vet jag verkligen inte hur jag ska ha mitt hår. Snacka om tjejbekymmer.


Söndag

Idag har jag arbetat lite i trädgården, det vill säga tills regnet började ösa ner på mig. Sedan har jag även fortsatt sy balklänningen. Knapparna på ryggen är på plats och det som är kvar är endast några små justeringar, samt att sy fast axelbanden. Väskan som jag hade tänkt sy med pappas hjälp blir nog inte av. Pappa har inte lust att hjälpa mig, då han säger att det var så länge sedan han gjorde väskor. Hmm. Får väl skutta runt i ett antal second hand-butiker innan onsdagen, och se ifall jag kan hitta en passande väska. Frågan är bara ifall jag kommer att ha tid. Nu på måndag, tisdag och onsdag är de enda dagarna som jag och Anna har på oss att förbereda vår presentation av projektet, samt förbereda opponeringen. Det är alltså riktigt ont om tid.

Vi ska sy och vi ska klippa...

Eller, ja... jag ska sy och jag ska klippa. Idag. Balen närmar sig med stormsteg, och klänningen är ännu inte klar. Dock har jag inte mycket kvar och jag väntar mig att klänningen blir färdig imorgon. Sen funderar jag på att sy en liten svart kuvertväska också. Hoppas pappa kan hjälpa mig bara, annars är jag nog helt lost. Har även börjat sy en A-linje klänning i ett mörkt mönstrat tyg. Vi får väl se hur bra det projektet lyckas.





... eller kanske Arkitekt?!

Wiiee, jag gick vidare till arkitektprovet efter att juryn bedömt min hemuppgift. Det trodde jag verkligen inte med tanke på att det blev väldigt stressigt med provet i slutändan. Nu är jag iallafall glad och väntar med spänning på provdagarna i juni. Tills dess... FYSIK!! (Eller tills imorgon rättare sagt.)

Volontärarbetare i Afrika?

Det nationella provet i fysik B närmar sig med stormsteg och jag bör väl egentligen plugga till provet. Istället har jag under morgonen ägnat tid till att söka fakta om volontärarbete i Afrika. Eftersom att jag är väldigt skeptisk till att jag kommer komma in på min önskade utbildning nu till hösten (ja, jag missade anmälningsdagen till matematik-fysik provet), funderar jag på att volontärarbeta i Afrika. Det är verkligen an dröm som jag innerligt vill genomföra. Humana är en organisation som utbildar människor, som sedan får åka utomlands, däribland till Afrika. Den 19 maj har de ett informationsmöte som jag definitivt inte ska missa. Åh, tänk om man om några månader är i ett land i Afrika och hjälper till att bygga skolor eller utbilda människor i hur man skyddar sig mot malaria. Helt underbart!


Utmaning

Jag har blivit utmanad...

Jag har blivit utmanad av
http://elentari.blogg.se/

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex underliga/egendomliga saker om mig själv: 

♥ Jag har lätt för att gråta.

♥ Jag har aldrig varit i ett varmt/exotiskt land.

♥  Jag får blåmärken väldigt lätt och det tar väldigt lång tid innan de försvinner.

♥ När jag var liten tittade jag och min bror ofta på skräckfilmer, som Alien och Gremlings. Jag försäkrade att jag inte alls var rädd, men när vi skulle sova "såg" jag en massa monster. En gång slutade det med att pappa fick ta ett gevär och springa ut på ängen utanför huset och skjuta alla läskiga gremlings som jag "såg".  

♥ Jag har kronisk ledinflammation i vänster knä (dock har jag inte märkt av det på ca 10 år, så jag vet inte ifall det har "växt" bort, fast då är det ju inte kroniskt... hm...) 

♥ När jag gick på mellanstadiet, ställde jag upp i en karatetävling, där ungdomar från hela landet tävlade. När jag då för första gången skulle köra kumite (fighting) i en "riktig" tävling, blev jag diskad i första ronden, efter att ett av mina slag snuddade vid min motståndares ansikte och hon låtsades att det gjorde ont. Efter det blev jag skitförbannad och har aldrig ställt upp i kumite sedan dess. (Hatar orättvisa domare!)

De som jag utmanar är :

http://estelles.blogg.se/
http://junitjej.blogg.se/
http://tesans.webblogg.se/
http://fliickans.webblogg.se/
http://nataliestankar.blogg.se/
http://konke.blogg.se/

Idag är jag Trötter

Johannas skiva igår var kul. Riktigt kul att träffa gamla kompisarna Emma och Pauline också. Trots att jag var helt slut efter festen, kunde jag inte somna, vilket idag har medfört en otrolig trötthet. Känner mig som Trötter i Snövit och de sju dvärgarna. Nu måste jag läsa fysik och sedan blir det träning. Hoppas jag blir lite piggare av att sparka och slå lite folk.  



 


"Har du använt nässpray under de senaste sex månaderna?"

Trots högljudda kompisar som besökte brorsan igår kväll, vaknade jag idag klockan halv elva, och var till min förvåning helt utvilad. Det var verkligen länge sedan jag vaknade och var så pigg och på så bra humör. Morgonen ägnade jag till att läsa fördigt sega Gregorius av Bengt Ohlsson. Vid lunchtid ringde en tjej från nåt företag och undrade ifall jag ville genomföra en undersökning om konsumption och ekonomi i hemmet. Visst, sa jag, så snäll som jag är. Alla frågor var helt seriösa med olika svarsalternativ. Tills vi kommer till sista frågan, där hon frågar mig: "Har du använt nässpray under de senaste sex månaderna?" VA?, tänkte jag, haha. En oseriösare undersökningfråga får man leta efter. Jag fick iallafall ett gott skratt.

Nu måste jag skriva ett hemprov i religion som ska in på tisdag, och sedan blir det fysikplugg. En plugglördag helt enkelt. Eller snarare en plugghelg. Har bestämt mig att gå på Johannas skiva på måndag, men är fortfarande osäker på Salis & Co skiva imorgon. Vi får se.

Jag har fått en ny favoritlåt. Hörde denna genom väggen, när 
Konrad spelade den om och om igen, för att lära sig spela den på gitarr. Nu har den satt sig på hjärnan, men den är helt underbar.
  


Summerbreeze - Johnossi

Stress

En stor och viktig labrapport i fysik har tyngt mig de senaste två dagarna. Ska fixa till analysen liten nu, och sen antar jag att den är klar. Känner att jag håller på att stressa ihjäl mig, och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det nationellta provet i fysik är på fredag nästa vecka och jag har knappt pluggat. Har därmed en riktigt skojsig helg framför mig där huvudsysslan kommer att vara att sitta med näsan tryckt mot min tjocka fysikbok. Dessutom är jag bjuden på skiva på både söndag och måndag. Jag vill jättegärna gå på båda, men vet inte ifall jag hinner. Att det ska vara så svårt att få allt att gå ihop. Jag röstar för att dygnen ska bli längre. Iallafall ibland.

Irriterande...

Nu är jag så fruktansvärt irriterad. Innan fysikprovet för drygt en vecka sedan hade jag (JAG?!) tappat bort fyra papper med lösningar till uppgifter i fysikboken. Ok, lätt hänt tänkte jag, även om det aldrig händer att jag tappar bort papper (ordning och reda ska det vara). Men nu när jag har tre timmar på mig att skriva min fysiklabrapport som ska in på fredag (och jag har inte ens börjat!), så märker jag att även det pappret är borta!! Jag har verkligen letat överallt tjugo-tolv-hundra gånger, utan att ha sett en skymt av det. Jag anar att de kommit bort när jag för några veckor sedan lånade ut mitt häfte till ett antal personer för kopiering, men snälla nån: Se till att inte tappa bort några papper!! Så nu sitter jag alltså här, med tre timmar kvar innan jag ska till skolan, med spända nerver och ont i huvudet. Nåja, jag har ju alltid tyskan, samhället och religionen att göra. Sen kan jag ju trösta mig med att jag ligger etta på Modette. Jippi!